| Marya83 a întrebat:

Am si eu o întrebare. Fetița mea de 5 ani jumătate a făcut varicelă. Noi in ianuarie trebuia să plecăm în Anglia și ar fi fix a14a zi de la apariția bubitelor. Credeți că pot fi probleme? Stau cu teamă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Pot fi contagioase daca sunt atinse

| aXy99 a răspuns:

In mod normal in 14 zile dispar bubitele, ele sunt inlocuite cu cruste. In 14 zile ar trebui sa cada majoritatea crustelor. Din pacate, nu stiu sigur daca sunt contagioase sau nu. Teoretic nu sunt, logica mea asa imi spune, dar medicul de familie mi-ar fi dat de inteles c-ar fi. Mie in 7 zile de la aparitia primului val de vezicule cu lichid mi-au trecut definitiv. Am mai stat o saptamana cu cojile. Nu ii da aspirina sau ibuprofen!

| Marya83 explică (pentru aXy99):

Mulțumesc pentru răspuns! Deja primele bubite aparute au crusta, cele micuțe abia se mai văd. Sa sperăm că va fi bine!?

| aXy99 a răspuns (pentru Marya83):

Da, cu siguranta va fi bine.