Se mai intampla, stai linistita. Nu e cazul sa-ti faci griji. De-abia daca dupa 6 luni de viata sexuala regulata fara protectie nu ramai insarcinata poti cauta o cauza (la tine sau la partenerul tau)
O mica curiozitate, esti ateista? Poti sa-mi ignori intrebarea, de fapt nu am nici un drept sa te intreb asta.
Doua luni nu sunt inca un semnal de alarma, dar daca si dupa 6 luni sau mai mult e tot asa, verifica-l si pe el, apoi si pe tine, si nu ignora ca exista si cazuri de incompatibilitate la nivel molecular - adica celulele pur si simplu nu sunt compatibile unele cu altele, in sensul penetrarii invelisului ovulului, mai ales daca el sau amandoi fumati! - opriti-va! si trectei pe cat mai multe legume si fructe in stare naturala, pentru a reechilibra balanta naturala a corpului! Si fara chipsuri si alte prostii de gen, etc. Success!
Este destul de normal. poate ramai mai greu. Daca medicul ti a spus ca nu ai probleme. atunci nu trebuie sa te sperii.ce vrei sa ramai gravida sa te linistesti?
Da, vreau. am scris intrebarea data nu in sensul ca as vrea sa evit o sarcina, spre deosebire de multe altele care nu-si dau seama ce fac si dupa aia fug la medic sa faca avort, eu imi doresc foarte mult un copil.)
Pai atunci ar trebui sa incerci altceva...Sa o faceti cu multa ppasiune si nu ca atunci cand o faceati din placere. unul pentru celalalta acum sa fie cu totul diferit cu tot sufeltul si din toata inima ok?
Nu Vreau eu acum sa incerc sa te invat cum sa faci un copil ..doar te sfatuiesc si iti propun sa incerci sa te documentezi de la a la z.dar nu din auzite asa de unul si altul ci asa cum scrie la carte. de la specialisti ok? Mult succes si iti mai propun si altceva daca nu te superi..sa incerci sa megi pe la Biserica ok?
Succes!
Este destul de "normal", mai ales dacă aţi făcut dragoste fără a planifica ceva.
Dacă îţi doreşti să rămâi însărcinată, TREBUIE să faci sex în perioada cu fertilitate RIDICATĂ, preferabil în fiecare zi din această perioadă ( chiar de mai multe ori pe zi ), cu ejaculare intravaginală şi să "păstrezi" sperma în vagin cât mai mult timp ( preferabil să faci sex seara şi să "păstrezi" sperma până dimineaţa, deci să nu te speli până dimineaţa )!
Ştiu că nu este o "metodă" foarte igienică, dar dă rezultate mai bune...
Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!
Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!
Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!
Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!
În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!
Nu se ştie când ai nevoie de el...
Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.
Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.
Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.
Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.
Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe saitul http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!
Eventual, ca metodă ajutătoare, poţi folosi teste de ovulaţie ( se găsesc în farmacie ) pe care să le faci din 2 în 2 zile, începând cu ziua următoare terminării menstruaţiei - pentru a şti exact ziua în care ai ovulaţia - atunci şansele de a rămâne însărcinată sunt MAXIME!
Dacă urmezi această metodă timp de 3 luni şi nu obţii rezultate, atunci e NECESAR un control de specialitate, să vă faceţi analizele ( atât tu, cât şi partenerul ).
RAY întreabă: