anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare pentru voi. Care este cauza racirii la ovare? Aceasta racire la ovare este foarte grava? Dar daca nu este tratata la timp? Fundita pentru toate 3 raspunsuri :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei, cauza este expunerea la frig la picioare, burta sau spate. Anexita (asa-numita raceala la ovare) este cea mai importanta cauza de probleme de fertilitate la femei si este considerata de medici foarte grava, fiindca se trateaza greu (luni intregi de antbiotice daca este tratata tarziu) si niciodata, pana nu incerci sa ramai insarcinata, nu poti sti daca tratamentul a fost eficient sau ai ramas cu sechle care sa-ti afecteze posibilitatea de a ramane insarcinata si a avea copii sanatosi. Multe fete tind sa o neglijeze si sa amane tratamentul, uneori cateva luni chiar si ginecologii sunt disperati fiindca acele fete ajung peste cativa ani in cabinete cu probleme serioase de fertilitate, foarte greu de rezolvat.

| alessia5158 a răspuns:

In termeni medicali, aceasta "raceala la ovare " se numeste "anexita" sau boala infamatorie pelvina. De fapt, anexita este o infectie cu germeni microbieni anaerobi sau cu alte bacterii mai "rele"cum este, de exemplu, Chlamydia.
Despre cauzele aparitiei, gravitatea si consecintele netratarii ei poti afla de aici:http://www.medipedia.ro/......ovare.aspx
http://www.ginecologie.ro/......fault.aspx

| Azµre a răspuns:

Orice problemă de sănătate este gravă.
Răcirea la ovare se datorează faptului că stai udă la picioare, la burtă, în curent sau umblii desculță și așa mai departe. Netratată va deveni cronică și apoi vor apărea alte probleme cum ar fi infertilitatea, ovare polichistice, etc, etc.

| ElenaSA a răspuns:

Eu am racit vara asta la ovare.Am facut baie la mare si uneori dus cu apa rece.Este grava pentru ca poate da sterilitate, mai ales daca nu e tratata la timp.E nevoie de antibiotic, antiinflamator si baut ceaiuri.

| Alicezzz a răspuns:

Draga mea, faptul ca ai racit la ovare sau mai bine zi anexita, poate sa fie din mai multe cauze, ai mers cu picioarele desculta pe gresie sau pe o suprafata rece, ai facut baie in apa rece, ai stat cu picioarele in apa rece si mai pot fi si alte cauze de gen. In general se manifesta prin durere sub burta, in partea stanga sau dreapta depinde de ovarul care este afectat, poti avea si durere care se lasa pe picior, poti avea durere in momentul contactului sexual si cele mai urate dureri in timpul menstruatiei si o sangerare mult mai mare decat normal, pot aparrea sangerare si intre menstrele lunaresad! In general daca nu mergi la medic, ea se trateaza in timp (desi eu una recomand sa te prezintit la medic daca nu ai facut -o deja ) dupa o perioada de timp ea dispare dar reaparea in timp si devine o anexita cronica care mai tarziu iti poate afecta fertilitatea! Sper ca explicatia mea ti-a fost de folos! Baftawinking