| mary_1175 a întrebat:

Buna TPU am si eu o intrebare'

sa confruntat cineva cu hirsutism? sau stiti pe cineva care a avut aceasta boala? ce tratament ati folosit? si daca a dat rezultate.
ce credeti ca este mai bun tinctura de marar, tintcura de lemn dulce sau capsule de marar sau caspule de lemn dulce.

care credeti ca sear face efect?
va multumesc ast un rasp coerent

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Kittynika a răspuns:

Si eu sufar de hirsutism de la 11 ani, mi-am facut analize dar decat sa iau medicamente ma bazez pe medicina naturista care daca perseverzi si ai incredere ca te vindeci va da rezultate cu siguranta, daca ai o gandire negativa nu vei reusi:(.
Eu am inceput de ieri un tratament ti-l prezint mai jos, de o femeie care are aceasta boala de mica si medicamentele nu au vindecat-o, ci tratamentul naturist.
Eu am inceput in 19 pentru ca este cu 48 de ore inaintea Lunii Pline.Cauta si u cand ii luna plina si inainte cu 48 de ore incepe tratamentul.
http://www.formula-as.ro/......alvar-8686
Daca vrei lasa-mi privat id tau si mai vorbim, despre asta si cum evoluam in tratament!:D

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai bine si-ar face efectul un consult endocrinologic si tratamentul recomandat de medic.

Abh
| Abh a răspuns:

In primul rand trebuie sa-ti faci niste analize( dozarile hormonale), asta presupunand un consult endocrinologic.Cand e vorba de tulburari hormonale, eu personal nu cred in eficienta tratamentelor naturiste.

| march a răspuns:

Ai hirsutism o. o?

| SecretLady a răspuns:

Potrivit unor statistici recente, doua din opt femei sufera de hirsutism la un moment dat de-a lungul vietii lor. Dar ce este hirsutismul? Ce il determina? Si cum poate fi tratat?

Ei bine, hirsutismul este un termen medical ce se refera la cresterea firelor de par inestetice in zonele in care femeile au in mod tipic doar un puf sau firele de par lipsesc cu desavarsire. Mai exact, deasupra buzei superioare, pe barbie, piep, abdomen si spate.

Din cauza hormonilor
Daca suferi de o crestere excesiva a firelor de par in zone nedorite, trebuie sa fii evaluata de catre un medic endocrinolog. Mai ales daca starea ta se agraveaza rapid, ai in jur de 20 de ani sau nici una dintre rudele tale nu au suferit de asa ceva.

In majoritatea cazurilor, hirsutismul nu ascunde vreo afectiune grava, insa cauzele trebuie determinate pentru a putea aplica cel mai eficient tratament.

Hirsutismul este cauzat de o crestere a nivelului de hormoni masculini (androgeni). Androgenii sunt produsi in corpul oricarei femei, iar un nivel normal al acestora nu are nici un fel de efecte negative.

O serie de conditii diferite pot duce la hirsutism. Doua dintre cele mai comune sunt: sindromul ovarelor polichistice si hirsutismul idiopatic. Ambele pot fi diagnosticate prin examen fizic, studierea istoricului medical si al familiei si, uneori, prin teste de sange.

Sindromul ovarelor polichistice (SOP)
Femeile cu SOP se confrunta adesea cu hirsutism in asociere cu acnee si menstruatii neregulate. SOP este o boala cronica pentru care exista mai multe tratamente ce pot reduce cresterea parului.

Hirsutismul idiopatic
Acesta se refera la hirsutismul ce are cauze neindentificate. Hirsutismul idiopatic este de obicei cronic si poate fi o usoara modificare a SOP. O crestere treptata a parului de pe corp este in mod tipic singurul simptom la femeile cu aceasta afectiune. Ciclurile menstruale sunt intotdeauna normale la femeile cu hirsutism idiopatic.

Cu toate acestea, in cazuri rare, hirsutismul poate fi cauzat de tumori ale ovarelor sau de glanda adrenala in urma unei afectiuni ovariene numita hipertricoza (care poate fi o forma extrema de SOP), de anumite medicamente care au avut efecte asemanatoare androgenilor, sau din cauza unei afectiuni mostenite numita hiperplazie adrenala congenitala.

Inarmeaza-te cu rabdare
Hirsutismul asociat cu aceste afectiuni se dezvolta adesea brusc la femeile peste varsta de 20 de ani (mai degraba decat la pubertate) si progreseaza rapid. Cresterea brusca a firelor de par poate fi insotita si de alte semne ale androgenilor in exces, cum ar fi ingrosarea vocii si o crestere a masei musculare.

Inainte de orice tratament, medicul tau trebuie sa iti evalueze cu atentie gradul de hirsutism, astfel incat eficienta tratamentului sa dea rezultate in timp.

Sper ca am ajutat...