| IonelaIasmina a întrebat:

Bună TPU!
Am și eu o întrebare.
Sunt la pubertate si sunt și racita, de câteva zile ma doare puțin gatul daca apas(mi-e frica sa nu fie glanda tiroida).
Nu am pe nimeni cu aceasta problema în familie.
Ma mai inteapa uneori la inima dar am pulsul ok și toate astea.
Nu stiu ce sa fac.
I-am spus mamei, ea a zis ca este durerea de la raceala, doar că (culmea) raceala e pe terminate.
Mi-am făcut acum 2 sau 3 luni analize și au ieșit ok, dar credeți ca am făcut glanda în acest timp?
Dau fundaaaaa!
Mulțumesc!
Seară frumoasă!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
24 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Durerile asemanatoare de gat denota o imflamatie ale amigdalelor.
Mergi la medicul de scoala sau de familie, probabil iti vor prescrie antibiotice.

| doctorandus a răspuns:

Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.

Dap, Madrid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute. Amurgul astronomic s-a incheiat la 23:53, adica la peste o ora si trei sferturi de cand iti zicea ea sa te culci. Miezul noptii astronomic a fost la 2:16, pe 23 iunie 2022.

Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.

| helpforyou a răspuns:

In nici un caz nu are raceala treaba cu tiroida.

| IonelaIasmina explică (pentru helpforyou):

Pai nu are, dar mi e frica sa nu an glanda.
Nu știu ce să faaaaaac.
Parca acum an umflat(sau îmi imaginez eu) parca am și gusa(cred ca e în imaginatie) nu mai poooot

| gratargratar a răspuns:

Nu poti avea probleme cu glanda la varsta ta. Daca aveai, s-ar fi manifestat mai grav decat o simpla durere locala.
E de la raceala. Nu-ti mai bate capul.

| IonelaIasmina explică (pentru gratargratar):

O fata mai mica Ecaterina mine are început de glanda de când era mica și săracă de ea e f grasa și nu vreau sa fiu ca ea.
Sigur poate fi de la raceala, deși este pe terminate?