| luiza71 a întrebat:

Buna tpu..am si eu o nelamurire.iau anticonceptionale yasmin de 2 luni.in pauza de dupa prima luna am facut dragoste cu prietenul meu si eram in ultima zi de menstruatie..credeti ca e posib sa raman cumva insarcinata? cat de bune sunt aceste anticonceptionale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti protejata si in perioada de pauza. Anticonecptionalele sunt o metoda contraceptiva foarte buna (cam 99, 5% protectie), daca indeplinesti cateva conditii: le iei conform prescriptiei ginecologului si mergi o data la 6 luni la consult ginecologic; le iei la ora fixa, fara abateri mai mari de 10-15 minute si fara sa uiti vreo pastila; nu iei tratamente care le influenteaza eficacitatea (antibiotice, sedative, anticonvulsivante)

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și de ce nu ceri sfatul medicului care ți-a prescris acest tip de contraceptive?
Niciun contraceptiv nu oferă protecție de 100%.
Pa, pa.

| luckyy a răspuns:

Întreabă-l pe Ask.fm pe vasy dr LOVE