| Florentina9210 a întrebat:

Am si eu o problema. Acum 3 zile am venit din greseala cu genunchiul intr-o lama. Este in jur de 4 cm lungimea Problema este ca e destul de adanca, la inceput mi-a sangerat, am dat cu Rivanol si s-a oprit. Ieri cand am schimbat pansamentul sangerarea s-a oprit, astazi cand am schimbat din nou, a inceput iar sa sangereze. Am dat si cu Mercurocrom, am pus bandaj steril. Intrebarea mea este il schimb prea des pansamentul sau ar trebui sa il schimb la 3 zile? Si la medic imi e teama sa merg... si ma simt foarte ametita atunci cand pierd sange

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Ar trebui sa mergi la medic. Taietura este mare si se vindeca greu. Vei avea probleme multa vreme, vei ramane cu semn iar pielea va fi foarte subtire si zona poate sangera chiar peste ani.
Doctorul ti-o sterilizeaza, ti-o coase, iti trece mult mai repede si semnul ramas va fi mult mai mic.

| Florentina9210 explică (pentru SkyPilot):

Tocmai de asta imi e frica...sad

| SkyPilot a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu doare cine stie ce. Si probabil ca nu te face pe viu.

| untu a răspuns:

Mai bine sa te duci maine dimineata la prima ora la urgente si ti-o face evaluare si tratament imediat!

| Lawliet14 a răspuns:

Poate ar trebui sa-ti faci un antitetanos la urgente. Si tot acolo iti curata ei rana si te invata cum s-o faci si tu corect.

| Florentina9210 explică (pentru Lawliet14):

Imi e frica sa nu fie nevoie de suturare... Lama a fost noua.

| Lawliet14 a răspuns (pentru Florentina9210):

Pai daca e sa stii ca nu-i mare lucru. Cred ca se face cu anestezie locala. Rana aia daca trebuie inchisa asa, sa stii ca numai bine iti face. Altfel poate fi de rau.

Daca ma voi duce luni, e tarziu?

| SkyPilot a răspuns (pentru Florentina9210):

Pentru antitetanic e tarziu. Maximum 5 zile stiu eu.
Du-te cat de repede. Eu am avut o rana de 2 cm. si tot a crapat pielea in zona respectiva si a sangerat cam 1 an si jumatate.

| Lawliet14 a răspuns (pentru Florentina9210):

E tarziu luni. Du-te acum, la ora asta! E non stop. Poate-ti mai pot face vaccinul, il poti lua in fund sau in mana. Tu sa le spui cum vrei cand ei iti recomanda. Iar aia cu cusutul ranii, nu e dureroasa deloc. Ai incredere in mine, e o nimica toata! O sa fii foarte multumita dupa. Altfel risti sa se intample ceva de la o banala taietura.

Ma duc maine dimineata la cabinetul medical.

| liviu890 a răspuns:

Poate gresesc. Dar eu cand ma tai, doar ma spal si las rana sa se usuce. Incearca sa iei pansamentul si lasa rana sa se cicatrizeze. Daca nu ti se coaguleaza sangele la rana, du-te la medic sa iti sutureze (coasa) rana. Nu e asa dureros.

| costinvlad49 a răspuns:

Du-te la medic. Poti avea infectie letala.

| AlexandraSIoana a răspuns:

Parerea mea este sa schimbi bandajul mai rar, iar dupa cateva zile sa lasi rana sa respire. Daca nu se reface va trebui sa mergi la doctor si sa fi cusuta.

| Florentina9210 explică (pentru AlexandraSIoana):

Ai dreptate, nu o sa il mai schimb in fiecare zi ci la 2-3 zile. Si la medic sper sa nu fie necesar sa merg.