| RusMarius7 a întrebat:

am si eu o problema cu inaltimea.
Fac 15 ani in Ianuarie, am 1.52 incep sa-mi fac griji in privinta asta deoarece deja sunt la liceu ( clasa a 9-a ) si mna. Deja am sa zic o varsta si sunt tot mic de inaltime, colegii mei sunt toti cam de 1.65-1.80, sunt de treaba oricum, nu au nici o "problema" cu inaltimea mea.
Parintii mei sunt cam de 1.65 amandoi

Aveti ceva sugestii pentru mine? Sfaturi? Idei despre cum as putea sa cresc mai rapid? etc.
Dau Funda, multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Nu da nimeni tratament hormonal pentru crestere in inaltime, apropo de ce a zis cineva mai sus... Doar un medic inconstient ar face asta, pentru ca hormonii aia au sute de alte efecte secundare pe langa cresterea in inaltime si nu merita riscul, mai mult rau faci.

Eu am prieteni la facultate care au 1.55, nu vad unde e problema, in plus esti in plima perioada de crestere, mai ai rabdare, o sa mai cresti pana la 17-18 ani.
Daca parintii tai au inaltimea aia si nu ai nici rude care sa fie inalte, sansele sunt extrem de mici ca tu sa cresti peste 1.65-1-70. Factorul genetic influenteaza in jur de 70-80% cresterea in inaltime si pe asta nu ai cum sa-l modifici.
Multa sanatate.

| RusMarius7 explică (pentru CuriousStuff):

Multumesc mult, m-ai facut sa ma simt putin mai bine.
Multa sanatate si tie happy

4 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Ar fi bine sa mergi cat mai curand la medicul endocrinolog pentru un tratament cu hormoni de crestere.

Esti cam la varsta potrivita, deoarece dupa incepi sa te maturizezi sexual iar mugurii oaselor vor incepe sa se inchida usor usor si gata cu cresterea.

Sportul este favorizant, dar nu definitoriu.

Sfatul meu este sa mergi cat mai curand, deoarece va dura un pic pana faci niste analize, etc. La final vei lua niste hormoni si o sa incepi sa cresti.

Asta daca nu suferi de vreo alta boala care necesita sa fie rezolvata. De aceea e bine sa mergi din timp.

| volumexd a răspuns:

Daca si parintii tai sunt scunzi atunci de obicei nu cresti mai inalt decat tatal, doar daca ai in familie rude mai inalte... Ca sa cresti mai inalt, cel mai important este sportul! Si daca tot nu te inalta, cel putin iti da o forma armonioasa corpului (ceea ce, zic eu, e mai importanta decat inaltimea). Sper ca te-am ajutatwinking

| graffyadi a răspuns:

Din cate spui, la tine intaltimea e trasatura genetica.Deci putine sanse sa cresti mai intalt de cat ai tai. Poti sa incerci sa faci inot ori un sport gen basketball sau volei.De obicei sporturile astea dezvolta iti dezvolta foarte bine inaltimea.