| Bubble13 a întrebat:

am si eu o problema. daca stau putin aplecata sau ma ridic din pat dimineata mi se innegreste toate imaginea(si ametesc putin) si apoi dupa 3-4 secunda imi revine imaginea. care ar putea fi problema? am auzit ca ar putea fi vorba de o chestie neurologica.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Mefist0 a răspuns:

Si eu patesc la fel. Ar fi mai bine sa intrebi un medic.

| MissNobody a răspuns:

Am aceeasi problema dar parintilor mei nu prea le pasa. Mi s.a spus ca poate sa fie de la lipsa de calciu, fier si vitamine in organism. Nu ma pricep pentru ca nici nu am varsta necesara dar la mine problema se cam agraveaza. Imi apare cum zici si tu negru in fata ochilor dar ma tine mai mult de 3-4 secunde, imi pierd cunostinta practic doar daca ma ridic din pat. Daca aflii mai multe sa am anunti si pe mine pe privat. Thanks happy.

| FunKyPunKyGirl a răspuns:

Si eu patesc la fel.si daca fac baie

| SweetAngel13 a răspuns:

Bună,nu te speria pentru că nu este nimic grav, multă lume pățește așa ceva.chiar și eu... Ce ai tu se numește ANEMIE... dacă vrei să te documentezi, poți citi aici : http://ro.wikipedia.org/wiki/Anemie

Ai grija de tine, și dacă va fi cazul poți consulta și medicul de familie pentru a-ți da câteva sfaturi și poate îți va recomanda să faci un set de analize! :*

| fabiola a răspuns:

Mergi la medicul de familie, poate fi o anemie sau o hipotensiune!

| emima a răspuns:

Cred ca este lipsa de calciu si eu patesc la fel dar eu iau calciu lactic si mie mai bine

| AFR81 a răspuns:

Cred ca este vorba de tensiune la tine.Am patit si eu asa de multe ori.Te sfatuiesc, dimineata sa stai treaza vreo 5 min in fund pe pat pentru ca oarecum sa se regleze tensiunea care e mica.O alta explicatie ar putea fi anemia.Viziteaza doctorul de familie happy. Sper ca ti'am fost de ajutorhappy. Sper sa te faci bine.

| Lummy a răspuns:

Poate fii de la faptul ca nu ai o alimentatie corespunzatoare, sau ca nu mananci la timp.

| EmaS a răspuns:

Oboseala si slabiciunea sunt doi termeni adesea folositi ca sinonime, dar in realitate ei descriu doua senzatii diferite. Este important ceea ce se intelege prin "ma simt slabit" sau "ma simt obosit", deoarece orienteaza spre depistarea cauzei acestor simptome.
Slabiciunea reprezinta senzatia de scadere a fortei musculare sau fizice si senzatia ca este nevoie de un efort in plus pentru activitatile zilnice care necesita miscarile mainilor, picioarelor sau altor muschi.
Oboseala reprezinta senzatia de extenuare, istovire si lipsa de energie.
Atat slabiciunea cat si oboseala sunt simptome si nu boli. Deoarece acestea pot fi determinate de o varietate de afectiuni, importanta slabiciunii si oboselii poate fi determinata doar atunci cand sunt evaluate alaturi de alte simptome.
Cuprins articol

Generalitati
Slabiciunea
Oboseala
Tratament la domiciliu
Simptome care necesita supravechere in timpul tratamentului la domiciliu
Profilaxie

Slabiciunea
Sus

Slabiciunea generala apare de obicei dupa o activitate intensa, cum ar fi de obicei dupa un efort fizic sustinut (de exemplu, o drumetie pe munte). Senzatia poate fi de slabiciune sau oboseala sau de febra musculara. Acestea dipar dupa cateva zile.
In rare cazuri, slabiciunea musculara generalizata poate fi cauzata de alte afectiuni cum ar fi:
- hipotiroidismul - determina oboseala, slabiciune, letargie, crestere in greutate, depresie, tulburari de memorie, constipatie, uscaciunea pielii, intoleranta la frig, subtierea firului de par si friabilitatea unghiilor
- hipertiroidismul - determina oboseala, slabiciune musculara, scadere in greutate, tahicardie, intoleranta la cald, transpiratii, iritabilitate, anxietate si cresterea in dimensiuni a glandei tiroide
- sindromul Guillain-Barre - o tulburarea neurologica rara, care determina slabiciune la nivelul picioarelor, mainilor si altor grupe musculare, putand determina chiar paralizie
- miastenia gravis - o boala cronica rara, care determina slabiciune si oboseala musculara rapida.