E clar ca e bolnava si am cunoscut in realitate femei de genul.
Stii ceva legat de copilaria mamei fetei?
Sunteti impreuna?
Daca tu esti major, o poti lua pe prietena ta si va puteti muta intr-o chirie. De la anul sau de cand va face ea 18 ani, poate lucra si ea si in paralel va putea face si o facultate daca va dori. Dar va trebuii sa o luati si pe sora cea mica ca o va innebunii femeia asta.
Sunt multe cazuri de genul, nu e o raritate...Sunt multi oameni nebuni si care nu merita sa faca copii.
Daca va pot fi folos cu sfaturi, imi puteti scrie aici sau in mesaj privat / felicitare.
Eu nu inteleg de ce problema unei familii care nu-ti este nici macar ruda, tu o consideri tu o problema personala grava, odata ce afirmi:
"Am și eu o problemă destul de gravă..."
Cred ca te bagi in probleme care nu te privesc!
Nu este problema ta persoanala si nu ai de ce sa intervii in relatia de familie a unei prietene.
Exita parinti, exista probabil si un tata, bunici samd. Este problema acelor adulti sa o rezolv, nu a unui copil minor, din vecini (banuiesc ca aveti aceeasi varsta, odata ce-ti este prietena).
In caz, cand copii sunt afectati sau neglizati, prietena ta de 17 ani poate suna la: Politie, sau Telefonul Copilului 116-111 si primeste ajutor de la stat, imediat.
Cu rudele mai greu... Daca nu are prietena ta rude bune, nu aveti ce sa faceti cu ele.
Daca aveti rude de partea voastra si poate filma pe deascuns modul in care se comporta mama ei...Pot fi probe pentru a fi bagata la psihiatru... Dar aceia o tin acolo pe pastile calmante si s-ar putea ca dupa 2 saptamani sa ii dea drumul inapoi si atunci o sa o zboare pe prietena ta si pe sora ei din casa.
Ori cautati sa vorbiti cu un psihiatru despre situatie ori cautati sa plecati de acolo si sa o lasati pe nebuna cu viata ei.
Chiar daca e mama ei... A nascut-o, a crescut-o, ok, dar daca nu poate fi intr-un mediu sanatos, normal... Mai bine sa-si ia la revedere de la ea.
O solutie e sa vorbeasca cu altcineva din familie si sa o duca la psihiatru.Nu poti sa ii dai tu diagnostic.
Din cate am inteles eu mama fetei e divortata de mult, a suferit mult din dragoste si stand mult fara barbat nu numai psihic cat si fizic(sex) a zdruncinat o foarte mult. Sexul are u rol foarte important intr o relatie(mai ales casnicie) pentru ca o femeie hai sa zicem statuta poate sa fie recalcitranta, depresiva, anxioasa din cauza ca in lipsa actului sexual pe termen lung nu se mai secreta anumiti hormoni. Dar cred ca problema cea mai mare e increderea pe care o ofera pe tava(le poveste te toata viata) e si normal pentru ca multi barbati se gandesc doar la sex fara sa i intereseze viata ei. Ea trebuia de cand a inceput sa aiba acte sinucidale sa consulte macar un psiholog pentru ca problema se pare ca s-a agravat. Ea incearca sa si gaseasca un refugiu in bratele unui barbat care sa o iubeasca si poate ca s ar termina acolo toata povestea asta. Insa e cam greu sa gaseasca un barbat care sa o accepte cu copii, in sensul ca neffind copii lui sa aiba un comportament total detasat, asta facand o pe mama ei sa fie si mai detasata de propii ei copii decat este acum. Nimeni nu este de condamnat, trebuie inseleasa si ajutata.
Nu știu ce să zic... Tot ce se poate.Dar, indiferent dacă mama are sau nu proble, fată at trebui să sune la protecția copilului sau să vorbească cu tatăl /alte rude, sau chiar să poarte o discuție sinceră cu mama ei.
dobrin1019 întreabă: