| HoHOO a întrebat:

Buna TPU...am si eu o problema...m-am lovit de cateva ori la sani cateodata mai tare cateodata mai mai incet si imi este frica sa nu am cancer la san(apr. am 12 ani).Va rog sa-mi spuneni daca am sau nu.Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Cancerul mamar nu apare la o varsta atat de mica. La varsta ta, sanii de abia incep sa se dezvolte. Oricum ai grija sa nu ii mai lovesti.
http://www.i-medic.ro/......pubertatii

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca mama sau bunica ta materna nu au cancer de san, cu certitudine nu ai nici tu. cancerul la san apare in general la varste mai avansate (dupa 30 de ani), fetitele avand foarte foarte rar aceasta boala si numai daca mostenesc, de la mame, o mutatie genetica.

| Raniia a răspuns:

Riscul de cancer la san se mareste odata cu trecerea anilor.Varsta poate fi considerata un factor de risc independent(apare de obicei dupa 20 de ani). Cancerul de san poate fi mostenit, riscul fiind mai mare daca mama, sora l-au avut.Anumite stari sau inflamari ale sanului nu sunt canceroase. Daca esti ingrijorata in privinta riscului de cancer la san, nu te sfii spune mamei tale si te va duce la doctor. Exista teste de depistare a cancerului, care pot evalua riscurile.

| Felix65 a răspuns:

Draga mea, la varsta ta trebuie sa gandesti doar pozitiv, adica niciodata sa nu spui "mi se intampla ceva rau "Nici macar sa nu iti treaca prin minte ganduri negative! Asa este sanatos si bine pentru noi.

| 23partyboy a răspuns:

Nu ai motive de ingrijorare pentru atata,cancerul mamar apare (ma rog pe la alte varste), daca totusi esti asa de precauta, te poti autopalpa lunar de noduli in sani (repet nu e cazu pentru varstuta ta)