| alexander22212 a întrebat:

Buna TPU am si eu o problema ma dore calcaiul atunci cand calc precizez nu sunt obez am 50 k si 1m72cm.Nu m-am lovit am 15 ani si totul a inceput intr-o dimineata, fac volei.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Durerea de calcai este enervanta, dar rareori grava. Desi poate fi rezultatul unui nerv presat sau a unei afectiuni cronice, precum artrita sau bursita, cea mai obisnuita cauza este fasciita plantara. Aceasta este o inflamatie a fasciei plantare, tesutul fibros de la baza piciorul, care face legatura intre osul calcaiului (calcaneu) si degete.
Durerea se dezvolta, de obicei, progresiv, dar poate debuta si brusc, cu intensitate mare. Tinde sa fie mai puternica dimineata, cand te dai jos din pat, atunci cand fascia este rigida. Desi amandoua picioarele pot fi afectate, apare mai frecvent la un singur picior.





Durerea dispare, in general, indata ce piciorul incepe sa se miste. Poate reaparea daca stati in picioare sau asezat mult timp. Urcatul scarilor sau mersul pe varfuri pot, de asemenea, produce durerea. Din cauza tensiunii pe osul calcaiului, se poate forma o proeminenta osoasa (de obicei nedureroasa).





Fasciita plantara poate afecta indivizi de toate varstele. Factorii care cresc riscul dunt: surplusul de greutate, incaltamintea nepotrivita, deformari ale picioarelor si activitati care suplimenteaza presiunea pe plante.





Tratamentul implica trepte simple pentru ameliorarea durerii si inflamatiei. Nu va asteptati la un tratament rapid. Revenirea la normala al calcaiului poate dura 6 luni sau mai mult.





Cum sa ne ingrijim:

Intrerupeti alergarile si plimbarile. Inlocuiti-le cu miscari care implica mai putina greutate pe calcai, de pilda inotul sau mersul pe bicicleta.
Aplicati gheata peste regiunea dureroasa timp de circa 20 de minute dupa activitatea fizica.





Intinderile corective cresc flexibilitatea in fascia plantara, in tendonul ahilian si muschii gambei. Daca va intindeti dimineata, inainte de a va da jos din pat, va scadea incordarea care apare in cursul noptii la nifelul fasciei plantare.





Folositi pantofi cu toc jos sau mediu (3-5 cm), cu sprijin bun pentru arcul plantar si capacitatea de a absorbi socurile.
Unele medicamente fara prescriptie medicala pot ameliora durerea.
Daca sunteti supraponderal, scapati de kilogramele in exces.
Incercati pernite pentru calcai. Ele capitoneaza si sprijina zona calcaiului.





Tratament. Daca masurile de autoingrijire nu sunt eficiente sau credeti ca suferintele dvs. se datoreaza unor deformari ale piciorului, consultati-va medicul. Optiunile terapeutice includ urmatoarele:





deprinderea cu proteze ortopedice;
folosirea unor atele noaptea, pentru a tine tesutul in tensiune in asa fel incat vindecarea sa se faca in pozitie intinsa;
caldura profunda, care creste irigarea sangvina si grabeste vindecarea;
o injectie cu cortizon in calcai amelioreaza deseori inflamatia atunci cand alternativele nu reusesc. Dar nu sunt recomandate injectarile frecvente pentru ca pot slabi si rupe fascia plantara, dupa cum pot topi tesutul gros care inveleste calcaneul;
medicii pot sa recurga la detasarea fasciei plantare de pe osul calcaiului, dar aceasta operatie este recomandata numai dupa ce toate celelalte tratamente au esuat.





Neuromul Morton determina dureri ascutite, arzatoare la bolta plantara. Senzatia este de "mers pe pietre" – apar intepaturi, arsuri sau amorteala in degetele picioarelor. In jurul unui nerv al plantei poate creste un tesut moale (neurom), cu localizare frecventa intre al treilea si al patrulea deget. Durerea nu apare in prima parte a zilei, ci dupa ce stati sau mergeti mult timp in pantofi stramti.





Ingrijire si tratament:





Purtati pantofi potriviti cu spatiu pentru haluce sau purtati sandale.
Talonetele (proteze ortopedice) sau o pernuta de picior ar putea ameliora durerile.
Reduceti timp de cateva saptamani activitatile care presupun impact.
O injectie cu cortizon ar putea reduce durerea.
Proliferarea de tesut ar putea fi inlaturata chirurgical daca durerea se cronicizeaza si se agraveaza.




| blaablaablaaa a răspuns:

Stai fara griji, este din cauza ca te dezvolti si cresti. Toti am trecut printre asta, nu este nimic grav.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Cauzele durerilor de călcâi pot fi multiple:
1. existenţa unor fisuri în osul călcâiului, ca urmare a unor şocuri repetate sau a suprasolicitarii piciorului prin sărituri, mers prelungit.
2.fisuri sau chiar rupturi ale tendonului plantar
3, platfusul
4.prezenţa osteofitele – prezenţa unor ciocuri calcaneene
5. purtarea unor încălţări neadecvate, incomode.
Pentru un diagnostic exact (aflarea cauzelor durerii) iti recomand să consulti un ortoped deoarece durerea cu siguranta persistă de mult timp.
Te pup!

| ulmeanuc a răspuns:

Iti recomand sa iti alegi incaltamintea cu grija si bineinteles o igiena stricta.
Alege incaltamintea din piele naturala interior-exterior, anatomica, talpa interioara cu brant prevazut cu strat de gel care protejeaza piciorul si-i asigura confortul si protectia.
Cunosc un magazin de incaltaminte medicala specializata marca Leon uite site-ul lor : www.crismed-shop.ro.