| Markus30 a întrebat:

Bună TPU, Am sunat la 112 pentru că mă doare rău coloana lombară a venit ambulanța, m-a dus la spital m-a ținut vreo 5 ore după care m-au anunțat că sunt liber și că pot pleca acasă, să chem un prieten cu mașina că spitalul nu are cum să mă ducă acasă în condițiile în care eu nu pot să merg, am dureri groaznice la coloana lombară și nu mă pot deplasa fiindcă cad jos imediat.Menționez că nu mi-au făcut nici o radiografie la coloană, au spus că este sambată și nu este nimeni la raze. Întrebarea mea este ce puteam eu face în acest caz avand în vedere că nu cunosc legislația în acest domeniu pe anul 2025. Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Trebuia să ceri să-ți facă o internare.

| Markus30 explică (pentru gabicoo):

Nu au vrut au spus pleci acasă am chemat un taxi și de abia am putut sa plec acum sînt acasă în pat și nu ajung nici pînă la wc ce trebuie să fac dacă sun la 112 cred că din nou mă trimite acasă

| gabicoo a răspuns (pentru Markus30):

Mai suni încă o dată la 112 și de data asta soliciți să te interneze. În ce localitate este spitalul? La radiologie ar trebui să fie asigurată permanența.

| Markus30 explică (pentru gabicoo):

Spitalul este în Orașul Bumbești-jiu Gorj

| gabicoo a răspuns (pentru Markus30):

Atunci solicită să te ducă la spitalul județean.

| Whitte a răspuns:

Unde nu e nimeni "la raze" sambata? Pentru urgente trebuie sa fie disponibil orice serviciu. Sa se faca orice investigatie.
Daca e un spital din ala cu probleme, suna iar ambulanta maine dis de dimineata.

| Salontanul a răspuns (pentru Whitte):

Din pacate de data asta trebuie sa te contrazic: nu toate spitalele au personal de serviciu la radiologie, dar puteau sa-l duca la spitalul judetean ca acolo este sigur. Probabil ca au considerat ca nu este o urgenta sau nu era o "urgenta" ca n-a dat nimic!winking