| Mihaela2023 a întrebat:

Bună TPU! Am ținut dieta Dukan timp de o săptamana şi am inceput să am amețeli şi grețuri pentru că nu prea mai mănânc. Trebuie sa continui cu dieta încă o săptamână ca să pot slăbi. Are ceva daca tin regim chiar daca am grețuri? Se poate intâmpla ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dietele celebre sunt escrocherii medicale. Dacă nu mananci cum trebuie ajungi la spital. Iar kilogramele pierdute repede le vei pune repede la loc, chiar daca slabesti acum cat vrei tu (efect yoyo).

| AdeA1991 a răspuns:

Iubita, incearca sa aflii la ce iti raspunde cel mai bine organismul.
de exemplu al meu raspunde foarte bine la majoritatea grasimi si proteina, dar putini carbohidrati.

e o leaca de incercat si testat, dar dup aia greutatea dispare natural si ramane jos.

| RoCkKiD a răspuns:

Pentru o persoana sanatoasa, o dieta, oricat de restrictiva ar fi, nu ar trebui sa aiba efecte relevante dupa o saptamana.

Acestea fiind spuse, eu zic sa intrerupi dieta si sa mergi la medicul de femilie pentru un consult.

Poti avea o discutie cu medicul de familie despre slabit, sunt multe diete complet inutile pe internet, printre care si Dukan. Poate te poate intrepta care un nutritionist ca sa inveti mai multe despre cum functioneaza povestea cu slabitul.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te lua dupa tampeniile de pe Facebook, Tik Tok, etc! Mergi la un medic nutritionist!

| Violleta2022 a răspuns:

Dieta Dukan se bazeza pentru inceput numai pe mancarecu proteine si chiar nu vad unde-i probema, ca poti manca cate juma de kg de carne la o masa, deci nu ai de ce sa nu mananci sau sa ametesti.