Buna.Din pacate, doar cu o singura masa pe zi si un stil de viata haotic, sansele sa pui pe tine sunt foarte limitate.Esti sigura ca perspectiva aceasta distorsionata, in rau, asupra propriului sine nu este influentata tot din exterior? De exemplu, mie imi spuneau mama sau alte rude ca sunt slaba, plecand din punctul in care imi apreciam corpul cat de cat, ajungand in punctul in care mi-l dispretuiam, repetandu-mi aceleasi vorbe auzite in jur.Cu cat auzi ceva mai des cu atat incepi sa crezi, ceea ce poate lua o intorsatura toxica.Iar cearcanele nu vor fi remediate cu cateva kilograme in plus.Incearca sa iti iei ceva de mancare la lucru, astfel incat prima si ultima masa sa nu fie exclusiv seara? Cred ca e un inceput bun.Succes.
Salut!
E greu să-ți dau un răspuns specific ție pentru că fiecare corp e unic și e important să afli ce funcționează pentru tine. Fie mergând la un nutriționist, fie ținând un jurnal și urmărind ce modele apar în comportamentul tău și efectele pe care le remarci la tine.
Cum ai observat și tu, probabil că te-ar ajuta să încerci să introduci mai multă rutină și predictibilitate în programul tău. Bănuiesc că știi deja că ajută să ai mai mult mese pe zi decât una singură și bănuiesc că încerci deja să faci asta.
Contează, desigur, și ce anume mănânci, iar aici probabil că cel mai simplu e să mănânci divers. Adică să eviți să mănânci aceeași chestie constant, sau, respectiv, să încerci să mănânci din cât mai multe lucruri diferite la aceeași masă.
Corpul uman are nevoie de această diversitate (fiecare tip de proces metabolic are nevoie de un alt tip de resursă) și are nevoie și de un program pe care să-l poată gestiona ușor, de exemplu o masă o dată la opt ore față de una o dată la 24 de ore.
Din păcate o soluție simplă nu există pentru nimeni aflat în situații similare. Dacă vrei să-ți schimbi corpul ai nevoie să-ți schimbi și comportamentul alimentar și cred că deja știi asta doar că încă n-ai reușit să faci pași în direcția asta.
Ia-o încet, ești pe drumul cel bun.
Baftă!