Bună! Depinde de personalitatea perusului. Incearca sa creezi un stimul conditionat, poti fredona o melodie cat timp el se da pe hinta si atunci cand il tii in mana sa o fredonezi din nou. El va asocia starea de relaxare din momentul in care se da pe hinta cu aceea de a fi tinut de tine. Incearca sa-l hranesti cat timp sta in pumn sau sa il mangai. Succes!
Multumesc mult pentru sfaturi. Dar el singurul lucru pe care il face este sa stea pe bat si sa manance. nu se joaca cu nimic si nici nu se da in leagan. chiar ma ingrijoreaza faptul ca este atat de retras si retinut. celalalt perus era foarte apropiat si se juca ptin toata camera. daca ati putea sa imi dati un sfat care sa ma ajute. sa il apropii de mine si sa il fac ceva mai vioi. Multumiri anticipate
Eu am avut trei perusi, dintre care doi erau mai retrasi si unul mai jucaus. Cu timp si rabdare toti au devenit afectuosi. Cand il scoti tine-l in pumn pana se linisteste pentru a vedea ca nu ii faci vreun rau si incearca sa-l faci sa stea pe deget, punandu-i cealalta mana pe spate pentru a nu zbura. Poti folosi asocierea de stimuli si in perioada in care mananca.