Bună.
Luare în greutate nu este o soluție pentru viitor. La vârsta ta îți recomand să mergi la un nutriționist și practicarea unui sport de performanță.
Pa, pa.
Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Exista foarte multa informatie care se adreseaza persoanelor care vor sa piarda greutatea excesiva insa pentru persoanele care vor sa creasca ponderal informatia e destul de limitata cantitativ.
Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.
1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.
2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.
3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.
4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.
5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.
Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional
Cel mai eficient este sa lucrezi printr-o metoda "imaginara", mental, auto-sugestie care automat te va conduce la ceva practic, fizic; incepe prin ati alunga ideile de genul "...sunt cam slaba"; esti perfecta! dar daca vrei ca corpul tau sa arate altfel citeste de la inceput
Bună!
Poți sa te duci în fiecare săptămână la MC și se mănânci 3 mese pe zi+ un desert seara, înainte să te culci, cumpărăți cipsuri și dulciuri, ăn doua săptămâni ai să te îngrași!
Baftă!
Daca vrei sa te ingrasi rapid si eficient, urmeaza exemplul luptatorilor care trebuie sa se ingrase pentru categorie : trebuie sa mananci carne cruda tocata ...nu glumesc
Pai as spune ca la ani tai greutatea si inaltimea sunt destul de bune
ca sa te ingrasi timp de o saptamana mananca neregulat(la orice ora, mai mult seara ti'as sugera)dar ai grija ce mananci sa nu mananci salata, legume...ca nu au rost daca vrei sa te ingrasi
bafta!
Daca vrei sa te ingrasi la 3 mese pe zi incerca sa mai adauji inca vreo 2 incerca in fiecare zi sa mananci la aceiasi ora si dupa fiecare masa manaca o ciocolata => si redu din sport fundita?
Este foarte important sa nu sari peste nici-o masa a zilei.La micul dejun mananca 1-2 oua(fierte sau prajite, dar nu zilnic)si cateva felii de paine cu unt/margarina+o cana cu ceai/lapte.Pranzul sa fie compus din doua feluri de mancare+desert: o farfurie cu supa/ciorba si 1-2 ardei umpluti(mici sau medii), spre exemplu si la cina peste/o farfurie de tocanita/fasole prajita etc.Nu mai consuma produse fast-food si consuma mai rar mezeluri/preparate(sunt bogate in calorii, dar nesanatoase). Daca simti ca ar mai trebui ceva, poti consuma cate un sanwich intre mese, iar ca gustare poti consuma cereale cu lapte/iaurt(pot fi consumate si la micul dejun), fructe uscate, nuci, alune sau fistic. Daca dupa cateva luni(minim 3) nu se observa nici-o diferenta, e posibil sa fii genul de persoana care nu poate lua in greutate.
Mario1996 întreabă: