| Butterfly2110 a întrebat:

Buna TPU as ruga doar fetele sa raspunda la intrebarea aceasta
Ei bine mi s-a inceput ciclul 3 luni in urma acum fiind a patra deci au trecut doua zile de cind trebuia sa mi se inceapa dar nimic merita sa ma ingrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Marrythenight a răspuns:

În primul rând ciclul nu se începe, ci vine. Şi da, e normal. În primii 2 ani de menstruaţie, nu e regulat.

| inconscient a răspuns:

Nu! Esti la inceput si poate sa iti intarzie si doua luni! Abia dupa un an se regleaza. Daca nu esti sigura, mergi la doctor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ceva normal.De exemplu :de cateva ori mi-a venit la 2 luni; o data m-a tinut o luna intraga; mamei mele nu i-a venit timp de 8 luni cand avea 16 ani (a stat cuminte, deci era doar o dereglatie); etc.

Si ca fapt divers, cum stai cu conditia fizica?

| CataElena a răspuns:

Da si mie mi s-a intamplat nu mi-a venit aproape 6 luni acum o luna mi-a venit si mie, am fost la doctorita si mi-a spus sa nu ma ingrjorez, este ceva normal la varsta mea. Sper sa-ti fiu de ajutor.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!

NU ai de ce să te nelinişteşti, este o situaţie NORMALĂ şi des întâlnită în PRIMUL an de ciclu menstrual.

În general, primele 5-10 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Deci, NU este nici o problemă!

Toate cele bune.

| BiuL a răspuns:

In primii 1-2 ani menstruatia e neregulata, sunt si luni in care nu vine deloc asa ca nu ai motive sa te ingrijorezi.