| TeodoraTIL a întrebat:

as vrea sa imi fac albire dentara cu gutiere, am 16 ani, cunosc o fata care acum are 17 ani si si-a facut albirea la 14 si este foarte bine, insa un prieten de familie (stomatolog in devenire) m-a cam speriat spunandu-mi ca pe la 20-22 de ani o sa mi pice dintii. Imi doresc foarte mult aceasta albire mi s-au ingalbenit in ultimii doi ani foarte rau si fara motiv. Ce spuneti? Cineva care cunoaste bine domeniul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu i-as fi raspuns ca lui o sa-i pice nasul, daca minte!

Cat despre albirea dintilor la 16 ani, cred ca nu-i nevoie, ai inca dintii foarte tineri si puterncii, poti sa pui peste pasta de dinti, un praf de bicarbonat si tot al doua zi sa te speli, frecand dintii foarte bine, intr-o saptamana o sa vezi o diferenta enorma in albirea lor.
Nu uita, dintii isi schimba culoarea din cauza bauturilor si mancarurilor pe care le consumam.
Daca bei Coca Cola si Pepsi cola- dintii sunt afectati direct de aciditatea colei.
Cafeaua de asemenea pateaza dintii, ingalbenindu-i.
Daca nu obisnuiesti sa te speli pe dinti dimineata, seara la culcare si dupa fiecare masa, dintii se ingalbenesc.

| Celcareajuta a răspuns:

1. Exista albire in gutiere facuta sub indrumarea medicului stomatolog. Te-a speriat ca o sa iti pice dintii pentru ca uneori e mai bine sa inspaimanti o persoana decat sa ii explici cum s-a treaba (albirea asta home-made e ft periculoasa pentru dantura ta, chiar daca nu pare)
2. Nu crede in solutii ieftine si miraculoase - exista sansa sa iti strici dintii (nu or sa cada, dar nu o sa mai poti bea/manca fara sa ai dureri)
3. Substantele folosite sunt destul de periculoase pentru. ca sa le aplici de capul tau.
4. Pastele de dinti cu efect whitening iti albesc dintii (iluzia albirii- provizoriu- fara efecte nocive)
5. Dupa mine, varianta 4 e cea mai convenabila prin prisma pretului redus si riscului nul. Alta varianta ft buna este albirea la stomatolog dar vb de aprox 800 ron.

| TeodoraTIL explică (pentru Celcareajuta):

Am incercat varianta 4 si nu exista rezultat, da este buna albirea la stomatolog, dar stomatoloaga mea mi-a spus ca nu este diferenta de rezultat, ci doar de pret. Si ca pentru cea cu gutiere o sa imi explice si nu o sa fie nicio probolema.

| Celcareajuta a răspuns (pentru TeodoraTIL):

Ca sa fiu mai clar: exista albire acasa in gutiera coordonata de stomatolog si cu substante recomandate de acesta (si sunt lucruri destul de puternice si din nou este destul de scump) si exista albirea acasa cu gutiera la 15 lei din reviste sau alte chinezarii si aia e o mare prostie.

| Raucescu a răspuns:

Si eu am avut dintii usor galbui. Dar doctorul meu stomatolog mi-a spus sa imi curat dintii cu sare de mare pe care o poti cumpara dintr-un magazin plafar. Este adevarat albirea dintilor de la o varsta frageda nu este indicata.

| TeodoraTIL explică (pentru Raucescu):

A dat rezultate sarea de mare?