Nu trebuie sa slabesti, da nici sa te ingrasi.Ai greutatea normala! Trebuie sa ai cu maixim 10 kg mai putin decat inaltimea si tu ai cu 7 kg, deci asta este bine
Nu esti satoasa la cap, mai bine ai manca mai mult... vrei cand vei fi mai mare sa ai toate bolile din lume pentru ca esti prea slaba?
Lasa-ma sa ghicesc, ai 12 ani si ai vazut la parasutele de pe la bloc ca e la moda cura de slabire.
Treziti-va la realitate!
Daca tu consideri cu adevarat ca ai probleme cu greutatea,cel mai bine ar fi sa te adresezi unui nutritionist, nu sa te iei dupa sfaturile prietenilor. Oricum, nu cred ca esti mare de varsta, si nu trebuie sa ti faci probleme pentru silueta. Eventual fa mult sport, si consuma multe fructe.Cu siguranta te va ajuta mult sa te mentii mereu in forma.
"multe fructe" ingrasa, in caz ca habar nu ai ca fructele contin zahar ( fructoza ) care mareste glicemia ca orice tip de zahar + ca fructele mai si fermenteaza.
multe fructe = extrem de nesanatos, mai documenteaza-te
Ceeeeee? SA slabesti Doamne nu etsi pe treaba ta o prietena de-a mea la 34 kg a intrat in coma pune mana si mananca sa nu faci vreo criza de calciu vrei sa ai tale de viespe la inaltimea ta nu e deloc mult altii isi doresc sa se ingrase...
Esti cat un tar, de unde vrei tu sa slabesti?
Apuca-te de un sport, inotul ar fi indicat, dar si altele precum atletismul sunt bune, si mananca sanatos (fructe, legume, paine integrala, carne, lactate, sa nu lipseasca nimic).
Daca ar fi asa cum spui tu,puisor,si spun puisor pentru ca esti mai mic decat mine cu siguranta, as fi obeza.Din pacate nu reusesc sa ma ingras, chiar daca mananc,, extrem de multe,, fructe. Oricum, ma voi mai documenta.multumesc pentru sfat.(Apropo, cred ca decat 1 kg de sunca, e mai recomandat 1 kg de mere)...tu ce zici?
Puisor la 25 de ani :))
Ce spui tu e aiurea, depinde de metabolism si de multe altele. Un client al nutritionistului meu s-a ingrasat cateva kg de la pepene rosu, dar el are metabolism mai lent.
Sunt oameni care baga KFC si shaorma si nu se ingrasa. De ce? cantitatea de calorii arsa este mai mare decat cantitatea de calorii consumata. Cat timp respecti asta, nu te ingrasi.
100 de grame de mar are 47 kcal. Deci 1 kg de mere = 470 kcal.
Daca ce consumi tu + 470 kcal este mai mult decat arde organimsul pe zi, atunci evident ca o sa te ingrasi.
http://www.getfit.ro/alimentatie/alimente-alimentatie/fructe.html
Si 1 kg de mere fermenteaza si risti sa ai probleme.
Stii ca atunci cand ai probleme cu stomacul ( gastrita sau altele ), orice medic iti interzice categoric fructele, nu?
Treaba cu interzisul fructelor, nu o stiam, nimeni nu mi a interzis asta pana acum.Dar cat traiesti inveti, chiar si de la cei mai mici, asa ca tine.Si pot spune ca esti puisor, pentru ca trebuie sa mai pui vreo 7 ca sa ajungi la mine. Daca tot stii atat de multe, iti adresez si eu o intrebare: cum fac sa ma ingras si eu? Nu mult, doar vreo 5 kg.Multumesc.
In 2009 am avut o infectie la stomac si mi-a interzis categoric fructele si orice fermenteaza si 2 foste colege au avut gastrita si la fel => no fruits. Poti cauta pe net articole medicale si tratamente pentru stomac, sa vezi.
Legat de partea cu 5 kg :
1. consuma mai multe calorii decat arzi, daca ai metabolismul rapid ( si ai sigur, ca altfel nu aveai problema asta ) atunci e mai greu, mananca des, cam la 3 ore ar fi ideal si poti manaca si inainte de culcare, dar ceva usor, cu absorbtie lenta ( lapte, branza degresata, etc. ). Alimentatia e baza.
Si evita fast food si prajeli, te poti ingrasa 5 kg sanatos.
2. sport, fitness. Prin tonifierea muschilor mai iei in greutate. Evita cardio si aerobicul. si fara sport nici nu prea se pune problema, ca risti sa se depuna totul pe burta sau solduri.
3. suplimente : spirulina, un gainer cu proteine si carbohidrati, etc.
Aia e ordinea importantei, ideal ar fi toate 3.
Regret nespus ca ai avut de suferit.Multumesc pentru sfaturi.Voi incerca sa le urmez.Nu am timp pentru fitness, pentru ca munca si,, gandacelul meu'' nu mi mai lasa timp.El fiind nazdravanul meu ma,, antreneaza'' zilnic.
Ceva de genul.din pacate se antreneaza doar cu mine, partea masculina a disparut,, partial''din viata lui..la multi ani... daca e ziua ta azi. cam asa rezulta la mine... multa fericire si tot ce iti doresti sa ti se implineasca.
Imi puteti da sfaturi mai mult de cat sa imi spuneti ca sunt bla bla bla si bla bla bla! primul raspuns care o sa ma ajute primeste funde! multumesc!
Carmen133 întreabă: