anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa va cer un sfat.Consumati dulciuri? Eu am inceput sa am o problema cu ele, adica in timpul liber sunt dependenta de ele.Nu consum alcool,nu fumez, dar dulciurile sunt ca un drog.Am incercat sa ma las,sa intru la mai multe diete sanatoase, insa a fost in zadar.De la un timp se si vede rezultatul,nu e foarte grav, dar se observa.Deci,cei care ati trecut prin asa ceva, cum ati reusit sa renuntati la dulciuri? Se pare ca am omis sa spun ca de jumatate de an sunt intr-o depresie provocata de o despartire.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Syndre a răspuns:

Nu mânânc dulce decât de vreo două ori pe lună, maxim.
Încearcă să consumi proteine, îți mai taie pofta de zahăr. Nu știu cine ar mânca ciocolată după un grătar.
Poți să încerci să le scoți dintr-o dată, de tot, dar primele 48 ore, poate chiar 72 o să îți fie greu.
Când îți e poftă de dulce mergi pe un fruct, strugurii de exemplu sunt destul de dulci.
Nu te atinge de îndulcitori artificali(băuturi light gen), îți fac și mai mare poftă de dulce.
Încearcă să mânânci la aceeași oră în fiecare zi și să ai alea 3 mese principale, ca să nu fie așa mare tentația să mai mânânci între mese.
Cam atâta sfaturi pot să-ți dau, la mine așa a funcționat. Rareori îmi e poftă de ciocolată sau alte prostii. Mult succes!

| Anda31 a răspuns (pentru Syndre):

Da,o sa incerc sa ma axez mai mult pe proteine.Problema mea a inceput de cand lucrez si trebuie sa ma trezesc foarte devreme fiindca stau departe de serviciu, in loc de micul dejun consumam cat mai multe produse bogate in zahat si asa am ajuns la 56 kg.

| Syndre a răspuns (pentru Anda31):

E o problemă destul de comună. Nu dispera, se rezolvă odată ce îți pui la punct alimentația. Nu sări niciodată peste micul dejun, e cea mai importantă masă a zilei. Dacă e nevoie poți să-ți pregătești ceva cu o seară înainte și să mânânci pe drum, numai să fie ceva sănătos.
Iar dacă mânânci ceva dulce nu e capăt de lume, doar vezi câte calorii ai mâncat și ai grijă să nu întreci limita pe restul zilei.

| Anda31 a răspuns (pentru Syndre):

Multumesc frumos. Pentru sfaturi asa frumoase, te rasplatesc cu o fundita.

| Syndre a răspuns (pentru Anda31):

Mă bucut că te-am ajutat! happy

| RAY a răspuns (pentru Anda31):

Dimineata trebuie sa fie cea mai bogata masa in proteine
dupa masa proteine si carbihidrati ca ai nevoie de energie adica de fructe, cartofi etc
seara nu proteine deloc pentru ca intrerup somnul, seara trebuie carbohidtrati un suc de fructe, un cartof ceva usor

| Anda31 a răspuns (pentru RAY):

Carbohidratii nu se consuma seara fiindca ingrasa, cel putin asa stiu eu. Multumesc pentru sfaturi tuturor happy.

| RAY a răspuns (pentru Anda31):

Hai sa dezlegam mitul ingrasari
ne ingrasa totul suntem 80% apa de curiozitate sa stii, carbohidtrati rai ca zaharul ingrasa pentru ca creste glicemia in sange ceea ce face ca fiactul sa secrete insulina mai mult, e organismul va depune grasimea pe abdomen in loc sa o arde, dar carbohidtrati buni ca fructele, cartofi etc ei se ard rapid, ingrasarea e doar un depozit de mancare, daca vrei sa scapi de el
1 faci sport
2 manci mai sanatos
3 gandirea, depresia ingrasa, mare parte din ceea ce simtim e dat de creier, problemele emotionale au ecouri in organism sa stii

| Anda31 a răspuns (pentru RAY):

Da,aici ai dreptate...
Cele 3 puncte enumerate de tine, necesita anumite schimbari, pe care le voi face cu siguranta.
Noi, ca fiinte umane, ne consolam imediat, iar in cazul meu este dulcele.O sa remediez problema asta.
Multumesc pentru sfaturi happy.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da,am observat ca doar cand sunt nervos, raspunsul e ca da zaharul e ca drogul are acelasi efecte ca heroina asupra creierului, sincer nici nu stiu ce nu-i cu zahar cica si carnea e si painea, incearca sa manci proteine vezi ca constipa si fructe sunt multe, nu bea mult suc de fructe

| Fatamuntilor a răspuns:

Pai tocmai de la acea despartire acea depresie de unde rezulta dependenta
Ce insemna dependinta la tine?
Incearca macar sa inlocuesti acele dulciuri cu fructe uscate (caise, stafide) sau proaspete
Dulciurile contin foarte multe calorii, asa ca fa miscare
Dar mai important caorice trateza cauza!