Depinde de cat de mare e defectul de vedere.
Eu am cele mai mici dioptrii posibile (-0. 25 la amandoi ochi) si ii port cam un an. Si nu uita, daca nu ii porti in fiecare zi si mai ales la calculator, la televizor si cand scrii, o sa trebuiasca sa ii porti mai mult!
Il locul tau nu as purta ochelarii fiindca nu fac decat sa il slabeasca vederea, eu am patit-o, am inceput sa port ochelari cand avean dioptria -1, 75 si am ajun sa o am -3.
am inceput sa fac niste exercitii pentru vedere si incep sa vad mai clar. exercitiile le-am gasit pe site-ul acesta http://www.renuntalaochelari.com/ si le-am primit prin imeil,
sper sa iti corectezi vederea
Pai uh ai miopie.... si eu am aceeasi boala a ochilor. oricum daca nai vazut literele inseamna ca ai dioptrii mari...deci va trecui (ca sh mine) s porti toata viata . sau la 20 de ani te poti opera Funda?
Pai. ar trebuie sa ii porti o perioada lunga de timp. dar daca nu vrei sa ii porti iti recomand niste rame dinacelea de bunica . doar se poarta rame mai mari. . ca sa fii la moda
Buna! Cum a spus si Lolly, ai miopie.La fel ca ea si ca mine.Pai trebuie sa ii ți destul de mult. Miopia este o boala oarecum pe viata.Sau,ASA cum o sa fac eu, la 20 de ani o sa ma operez.este o operație foarte simpla si scurta. Tinne doar 3minute si gata. Dar trebuie sa ți după operație timp de 12 ore niște bandaje la ochi. După te duci la control si gata nu mai ai. Iar e destul de costisitoare deoarece chiar dacă ajuta la sănătate si iti reface vederea, este considerata operatie estetica devil o sa coste cam 1000 de euro la ambi ochi.Nu te speria. Mie mi s-a gasit cam de 1 saptamana dar m-am obisnuit cu idea iar ieri mi-am ales si perch de ochelari.Si crede-ma nu esti singura.In Clasa la mine Mai Sunt inca 6 copii cu miopie.Deci nu te speria.
Bunaaa;;) si eu am aceeasi problema si trebuie sa porti ochelari ca sa vezi bine toata viata. te poti opera(nu e cine stie ce operatie) sau iti poti pune lentile de contact.
dupa mine cea mai buna solutie sunt ochelarii astia http://img831.imageshack.us/i/screenhunter047.jpg/ ray ban wayfarer:D sunt ultima fita in europa de vest si nu numai. cu ei vei arata si la moda si vei si vedea bine :D funda?;;)
Buna...si eu am aceeasi problema ...am fost la oftalmolog si mi-a zis ca trebuie sa port ochelari toata viata dar ma gandesc ca i'as putea inlocui cu niste lentile :X deci daca nu vrei sa porti ochelari.ai putea purta lentile
dobrin1019 întreabă: