Nu poti scapa de el fara a merge la emdic. Wormex este bun, daca este potrivit si luat la indicatia medicului, dupa ureche nu este bun.
Incearca albendazol
sau fenbendazol. daca nu iti da la farmacie cere de la mediul de familie reteta
oxiurii sunt paraziti destepti stau in rect ziua si noaptea sau spre dimineata ies si isi depun ouale in afara rectului.
Sfaturi profilactice
Pentru a limita pericolul de extindere a infectiei sau pericolul de autoinfectare, pacientii sunt sfatuiti:
- sa se spele cat mai corect si frecvent pe maini, in special dupa folosirea toaletei si inainte de masa;
- sa evite contactul mainilor cu regiunea perianala;
- sa isi taie unghiile;
- sa isi spele regulat hainele si lenjeria de pat;
- sa faca baie si sa isi schimbe lenjeria intima zilnic.
Daca un membru al familiei este diagnosticat cu oxiuroza, toti membrii acelei familii vor trebui investigati deoarece exista riscul ca infectia sa-i fi afectat si pe ei.
Albendazol este recomandat a se administra 400 mg, in doza unica, repetata la 2 saptamani. Este capabil de a inhiba activitatea unei enzime specifice parazitului, fumarat reductaza. Mecanismul principal de actiune este de scaderea a productiei de energie cu imobilizarea parazitului si in final cu moartea sa. Reactiile adverse ale medicamentului includ cefalee, ameteala, febra, greata, varsaturi sau caderea parului (acesta creste la loc dupa intreruperea tratamentului).
Albendazol si mebendazol se elibereaza doar pe baza unei retete medicale.
Ia-ti de urgenta VERMOX din farmacie si cel mai recomandat ar fi sa arunci lenjeria intima si sa cumperi alta. In 3 zile scapi
Bună!
În PRIMUL rând, este NECESAR un control a medicul de familie şi analize de scaun pentru CONFIRMAREA diagnosticului prezumtiv.
Apoi, medicul îţi va prescrie un anumit MEDICAMENT ( care să fie adecvat )!
În farmacii se găseşte o gamă VARIATĂ de medicamente împotriva oxiurilor - vezi linkul :
http://www.pcfarm.ro/dictionar.php?id=Oxiuri
EVIDENT, având în vedere cele descrise de tine, "tratamentul" folosit NU funcţionează!
Vezi alte detalii despre oxiurază la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/Parazitoze/oxiuroza-enterobioza_552
http://www.sfatulmedicului.ro/......xiurii_678
De asemenea, să fi foarte ATENTĂ la igiena corporală şi la modul în care sunt spălate hainele şi lenjeria de pat!
Spălarea acestora trebuie să se facă la temperaturi de 90 grade, sau chiar să se fiarbă timp de 30 minute, apoi, după uscare, să fie călcate cu fierul încins!
ATENŢIE la următoarele aspecte :
* chiar simpla întindere/scuturare a lenjeriei de pat, în momentul în care îţi aranjezi patul ( dimineaţa ori seara ) poate împrăştia ouăle în aer, după care le ingerezi şi ciclul de viaţă al oxiurilor CONTINUĂ
* la fel, de fiecare dată când umbli cu lenjeria intimă, cea de pat, prosopul, etc., POŢI intra în contact cu ouăle respective şi se reia ciclul
* există RISCUL de a infecta TOATĂ familia - situaţie în care vă "transmiteţi" ouăle de la unul la altul
* ca să nu mai amintesc că infecţia ( ouăle ) poate ajunge în alte organe ( vagin, tube uterine, ficat sau peritoneu )...
"Masurile igienice pe care pacientul le poate lua sunt extrem de importante. Ele asigura succesul tratametului si previne recurentele bolii. Specialistii insista asupra importantei lor si recomanda:
- Spalarea corecta si frecventa a mainilor cu apa si sapun dupa fiecare utilizare a toaletei si inainte de fiecare masa. Se recomanda frecarea unghiilor cu o periuta pentru aproximativ 1 minut (ouale de Enterobius vermicularis sunt foarte aderente si nu dispar cu usurinta doar prin simpla si rapida spalare cu apa a mainilor). Pacientii trebuie sa se spele si pe corp in mod regulat, de preferat in fiecare seara si apoi sa faca un dus dimineata. Regiunea perianala trebuie spalata temeinic de fiecare data cu sapun. Dusurile sunt mult mai eficiente decat baile lungi deoarece sansele de infectare scad (pacientul nu sta scufundat in apa in care se pot afla oua de Enterobius vermicularis)
- Schimbarea regulata a lenjeriei intime, a lenjeriei de pat si a pijamalelor, precum si spalarea lor la temperaturi ridicate. Aceasta masura este obligatorie in prima zi a tratamentului.
- Taierea unghiilor si evitarea roaderii lor (un obicei frecvent intalnit in cazul copiilor)
- Evitarea scarpinarii regiunii perianale, indiferent de cat de pruriginoasa este. Astfel se evita mobilizarea oualor de Enterobius vermicularis dar si aparitia complicatiilor de tipul leziunilor de grataj perianale (se pot suprainfecta foarte usor datorita florei bacteriene prezente la acest nivel)
- Evitarea scuturarii asternuturilor persoanelor infectate deoarece se pot mobiliza si aerosoliza ouale. Desi infectarea pe cale aerieana este foarte rara, riscul exista, iar ouale se pot aseza si pe diverse obiecte care apoi intra in contact direct cu pacientul.
...
Sfaturi
In continuare sunt prezentate cateva sfaturi practice referitoare la spalarea corecta a mainilor:
- se uda mainile cu apa calda de la robinet, se sapunesc bine, cu sapun clasic sau cu sapun lichid;
- mainile se freaca bine pentru minim 15-20 de secunde (pana se face multa spuma). Se freaca toate suprafetele: dorsul mainilor, palmele dar si spatiile interdigitale si unghiile. Se spala pana la incheietura.
- se clatesc bine, cu apa din abundenta;
- se usuca mainile sau se sterg cu un prosop de unica folosinta (din hartie);
- robinetul se inchide doar cu ajutorul unui prosop. Nu se recomanda inchiderea lui cu mainile curate, deoarece acesta adesea este plin de germeni care astfel vor intra iar in contact cu pacientul, anuland efectele spalatului.
...
Chiar daca si in prezenta unor masuri corecte de igiena personala pacientul se poate imbolnavi, specialistii recomanda:
- mentinerea curateniei generale in casa sau in spatiile in care isi desfasoara activitatea colectivitatile (crese, gradinite, scoli, birouri). Chiar si in conditii propice de igiena, se apreciaza ca aproximativ 50% din copii cu varsta pana in 9 ani pot contacta infectia.
- schimbarea zilnica a lenjeriei intime
- spalarea frecventa de-a lungul zilei, dupa folosirea toaletei
- evitarea scarpinarii zonelor perianale pruriginoase.
...
Tratamentul eficient la domiciliu respecta urmatoarele instructiuni:
-spalatul mainilor cu atentie si frecvent. Obiceiul spalarii mainilor inainte de masa si dupa folosirea toaletei este foarte important in prevenirea transmiterii parazitului. Sapunul ajuta la indepatarea oualor care s-ar fi putut lipi de maini. Se recomanda sapunirea mainilor si a unghiilor peste un minut
-stapanirea impulsului de a se scarpina. Pruritul perianal datorat oxiurozei apare de obicei in timpul noptii. Manusile, pijamalele si hainele mulate ajuta la prevenirea scarpinarii
-unghii scurte. Ouale de oxiuri pot ajunge sub unghii in momentul scarpinarii. Taierea unghiilor cat mai scurt poate preveni aderenta oualor. Se recomanda descurajarea suptului degetului la copii cu oxiuroza
-spalarea hainelor si a lenjeriei de pat. Spalarea hainelor si a lenjeriei de pat si uscarea lor la temperaturi mari chiar din prima zi de tratament ajuta la prevenirea reinfestarii. Schimbarea si spalarea lenjeriei intime, a pijamalelor, cel putin o data pe zi poate preveni reinfestarea
-imbaierea atenta in fiecare zi. Trebuie sa se asigure o igiena riguroasa a zonei perianale. Prin aceasta metoda ouale de oxiuri vor fi eliminate. Dusul este mai eficient decat baia deoarece sunt mai putine sanse de a ingera apa infestata cu oua de oxiuri
-a nu se flutura lenjeria de pat a unei persoane infestate. Ventilarea cearceafului, a paturii unei persoane infestate poate raspandi ouale parazitilor in aer. Acestea pot fi inghitite in timpul respiratiei pe gura.
Unii medici recomanda curatenia meticuloasa a domiciliului ca de exemplu spalatul pe jos, aspiratul si spalarea colacului toaletei dupa fiecare utilizare pentru prevenirea transmiterii oxiurilor. Alti medici nu sunt convinsi ca aceste metode sunt foarte eficiente." - SURSA = link-urile indicate anterior
Toate cele bune.
Femelele ies afara sa depuna oua in exteriorul anusului. Asa se explica faptul ca ai gasit aproape de zona intima. Eu am folosit un medicament combination seven. Contine usturoi. Chestia e ca dupa ce am luat am avut si dureri de burta si de ficat.Ingrozindu-ma,m--am interesat de acest medicament si de oxiuri in general. Deci acest medicament se elibereaza fara presccriptie medicala, incepe prin a curata ficatul, apoi oxiurile. Te simti balonata si cu dureri de burta dar e normal, pentru ca moartea oxiurilor provoca gaze. Ce pot sa spun e ca am luat 3 zile la rand si in circa o saptamana am scapat de ei, dar...recidiveaza la anumite mancaruri.Adica lapte si produse din lapte in general cand mananc,oxiurile apar iar.
Ca raspuns la intrebarea ta, trebuie sa mergi la un control,stiu ca nu astepti acest raspuns,dar trebuie sa dai trei mostre de fecale din trei scaune, pentru a analiza si de a-ti prescrie corect medicatia. NU lua dupa ureche, nu e recomandat, scuze stiu ca nuastepti acest raspuns, dar numai din analiza fecalelor se poate stabili ce fel de oxiuri sunt si ca atare iti va prescrie medicatia corecta, urmata de igiena.Si sa stii ca odata prescrisa medicatia pentru tine, trebuie s-o urmeze si toti de-ai casei, pentru ca oxiurile se pot transmite extraordinar de repede de la toaleta.Pot ajunge oua pe lenjerie si se inbolnavesc toti. Sanatate.
Dar ar putea aparea ceva complicatii? Tin sa precizez ca dupa ce am scris asta, pana pe la ora 3 noaptea cat am stat si m-am uitat la film ama mai gasit cativa in total au fost 14! sun de-a dreptul ingrozita gandindu-ma ca s-ar putea forma mici ghemuri din ei daca sunt chiar atat de multi. Va multumesc din suflet tuturor