Ouale se pot manca si crude, timp de mai multe zile, chiar daca n-au stat in frigider.
Proba pentru consumul oualui este urmatoarea:
Se pune apa intr-un pahar incapator pentru oua (de exemplu: pahar de vin mai lat) sau intr-un borcan.
Se pune ouale in apa.
- Daca ouale se culca pe fundul paharului, atunci e proaspat, se poate consuma si crud sau se poate bate spuma neprajita.
- Daca un capat a oualui se ridica, dar in partea opusa mai atinge fundul paharului, atunci ouale nu mai este chiar proaspat, trebuie usor tratat termic. Este buna inca pentru oua moale sau alte preparate care sunt fierte /prajite cel putin 3 minute.
- Daca ouale se ridica (nu mai atinge fundul paharului), atunci obligatoriu trebuie tratat termic cel putin 10 minute (fiert sau prajit).
Foarte putin probabil, exista o serie de procese bine puse la punct in industrie ca ouale sa nu se infecteze cu salmonella.
Nu, nu are ce să pățească. Din câte stiu si m-am documentat, chiar se pot mânca ouă crude, deoarece contin un nr. foarte mare de vitamine; iar din moment ce ouale au fost depozitate corespunzator; riscul contactării unei bacterii ca Salmonella sunt reduse.
Uite aici si un link: https://m.csid.ro/......e-15546358
Totusi, ar trebui să vada cum se simte. Dacă apar diverse simptome (ceea ce e putin probabil), ar trebui sa discute cu medicul de familie!
Ai vazut filmul "Furios și iute: Hobbs & Shaw"?
la inceputul filmului Hobbs pune 2 oua CRUDE intr-un pahar, si il bea
sportivii fac asta in mod curent! e un lucru FOARTE BUN pentru organism
Daca oualele nu erau expirate si au fost pastrate in conditii ok, nu patesti nimic.
Sunt oameni care suporta sa manance oualele crude si multe animale fac treaba asta! Eu am avut si un caine care imi manca oualele din cuibar.
Deci nu patesti nimic, dar e bine sa nu mai faci asta.
paulpop întreabă: