| AngelWhatt a întrebat:

Buna TPU

Azi a venit verisoara mea la mine si mi-a spus ca nu vede scrisul la tabla il vede înceţoşat dar lucrurile le vede foarte clar, ea are 12 ani si nu vrea sa le spuna parinbtilor deoarece ea crede ca trebuie sa poarte pentru toata viata ochelari si ei nu ii place

Si mi-a spus ca ea vede de exemplu daca lacrimeaza pentru 2-3 min, ea cand casca ii lacrimeaza ochiul si mereu se forteaza ca sa vada la tablalaughing dar sta si in ultima banca, dar a zis ca daca face ochi mici vede.sad

Vreau sa o ajut!

Dar intrebarile mele sunt:

1.Ea va trebuii sa poarte mereu ochelari?

2.Sa le spun parintilor ei?

3.Cat costa o pereche de lentile de contact?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nicols a răspuns:

Buna, Lentilele pot fi purtate chiar si la varsta ei, iar succesul in corectarea vederii este mai mare decat la ochelari. Iar preturile date mai jos mise par foarte scumpe pentru lentile. Eu imi iau de pe www.medlens.ro, iar o cutie cu 6 lentile (care ma tine 6 luni) costa 80 lei. SUnt lentile foarte bune de la Bausch and Lomb. Am dioptrie diferita la ochi si iau cate 2 cutii, care ma tin 6 luni. Dau 150 lei + 30, 40 lei pe solutia de intretinere ( care are si suportul inclus), Asadar costul e mult mai mic fata de ce s-a mai scris. Poti sa ii recomanzi verisoarei tale sa discute cu parintii, sa mearga la medic si sa ceara prescriptie pentru lentile. Sunt indicate si copiilor/adolescentilor, mai ales celor care practica sporturi. Succes!

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1) Nu neapărat. Depinde de tipul problemei.
2)Da.
3)Nu recomand lentilele la o asemenea vârstă. Prețul diferă la orice.

| giony54 a răspuns:

Nu trebuie sa poarte ochelari fara recomandare de la medic, sa le spuna parintilor si o va ajuta, eu cred ca este alta cauza, o irigare slaba a ochiului cu sange oxigenat si asta poate sa fie de la o raceala a coloanei cervicale.

| AlexandrulS a răspuns:

Mult mai bine sa poarte ochelari, deoarece vederea se poate corecta in timp, dar daca sta fara ochelari si se chinuie sa vada la tabla or sa ii creasca dioptriile. Daca are drioptrie mica se poate corecta in 1-2 ani. Iar cu lentilele de contact (port si eu) este destul de costisitor, daca familia verisoarei tale o duce prost cu banii. Pe mine ma costa 450 de lei lentilele pe 3 luni, iar consumabilele in jur de 70-100 de lei tot la 3 luni, deci in jur de 550 de lei pe 3 luni. Lentilele sunt foarte bune, chiar mai bune decat ochelarii deoarece acopera ochiul in intregime, nu ca la ochelari sa ai spatiul dintre lentinle si ochi, dar sunt si niste lucruri care trebuie sa le respecte, cum ar fi igiena personala sa fie impecabila. Parerea mea este sa anunti tu parintii pentru ca ii faci un bine.

| Quenii a răspuns:

Eu eram la fel ca ea in clasa a 4-a. Si stăteam în ultima banca. 1. Nu va trebuii Sa poarte ochelari toata viata, deoarece la 18 te poti opera si nu mai ai nici o grija
2. Ar trebuii sa le spună parintilor sai deoarece se poate agrava, si din cauza asta la scoala poate sa ramana in urma si acasa de exemplu
3. Eu o sa port lentile de contact la 15 ani pentru ca acum suntem prea mici si ochiul nu este încă suficient de dezvoltat, daca poarta lentile de contact ochiul se (va topii) cate putin din cauza lentilei, pana nu va mai putea vedea de loc, ai atunci va avea nevoie de nu stiu cate zeci de straturi la ochelari si...Atunci nu va mai fi nimic de facut si va purta ochelari pentru totdeauna deoarece poate avea bioptriile prea pari.
PAREREA MEA ESTE SA LE ZICA PARINTULOR CAT MAI REPEDE, PT. CA ATUNCI CAND SE VA INCRUNTA SA VADA LA TABLA SAU LA TV DE LA DISTANTA O VA DUREA CAPUU INCONTINUU SI BIOPTRIA OCHIULUI VA CRESTE IN ASA FEL INCAT ATUNCI CAND SE INCRUNTA SA NU MAI VADA NICU ATUNCI

SPER CA TE-AM AJUTAT :*