Da, este necesar. Pe langa o dezinfectare corespunzatoare, va trebui sa faci vaccinul antitetanic. Se poate sa fie nevoie si de o cusatura. Nefiind mare, rana se va inchide probabil si singura dar va dura mai mult si va ramane o zona foarte sensibila acolo. Chiar daca e neplacut sa mergi a medic, sanatatea ta trebuie pusa intotdeauna pe primul plan. Nu iti asuma nici un risc, oricat de mic.
Nu e nimic, nu te ingrijora, dar o sa mori. Glumesc
Acum serios vorbind, era ruginit? Daca da, du-te la doctor dar mie o rana de 5 mm nu mi se pare extrem de grava. Este o rana superficiala, trece repede. Probabil ca nu a ajuns la carne de nu te doare, poate ai taiat putin pielea la suprafata. A curs sange?
A intrat in carne, am vazut cu ohcii mei A curs si sange, si inca curge, dar acum curge foarte putin.
Era toporul ruginit?
Da, era.
Du-te la doctor sa faci antitenanus. Daca nu ai fost deja azi, ca am raspuns cu intarziere
Dacă ai antitetanosul făcut, stai liniștit.
Data viitoare nu mai pune urina, ea conține sulf și alte substanțe care ar ajuta, dar conține și toxine.
Pune făină pe rană, sângele se coagulează imediat, ține apăsat pe ea, așteaptă să nu mai curgă apoi dezinfectează-te cu betadine/spirt.
Am pățit și eu la fel, mie mi-a intrat cam 3/4 cm în picior, nu m-a durut.
Dacă se infectează sau nu se închide în câteva zile, du-te la medic!
Daca era toporul ruginit, trebui sa faci antitetanos.
Dar in orice caz.nu te duci la medic, trece repede
Ia o ampicilina, cumpara-ti rivanol si spirt.
Te ungi cu rivanolul pe partea taieturii si apoi cu spirt, si apoi legi cu un tifon.
Ampicilina ajuta la dezinfectare si la rugina, iti zic din propria experienta.