Ameteala ta poate sa fie de la lipsa unei alimentatii bogate in vitamine, oboseala, ciclu menstrual(daca esti fata)se pierde mult calciu. Poate fi o anemie o oscilatie de tensiune sau multe alte cauze. Daca se mai repeta te duci la medicul de familie pentru investigatii.
Nu ignora ca poate sa fie un semn de alarma un inceput de boala.Ai grija de sanatatea ta!
E din cauza tensiunii sangelui, stai intins apoi cand te ridici brusc practic sangele merge spre picioare, si din cauza asta ametesti, sper ca ai inteles. Ideea e sa te ridici lent, prima data in fund, stai cateva secunde, apoi in picioare si atunci nu ai probleme. Daca ametesti si in alte situatii e din cauza unei anemii.
Cadere de calciu, imunitate scazuta, oboseala...pot fi mai multe cauze, si eu pateam asa, trebuie doar sa te hranesti cum trebuie.
Pai asta e evident, doat shtii, cind faci miscari brushte ai o senzatie de ameteala iar uneori ti se si intuneca in fata ochilor, dar trece momentan, faptul ca nu ai minkat tot are o legatura, asta ti-a provocat o slabiciune spontana, in acel moment ar fi fost bine sa te asezi pe pat putin, insa dupa cum spui ca ai cazut, alta data sa fii mai atenta!
Una dintre cele mai frecvente cauze ale ameţelilor este hipoglicemia, care apare atunci când ai avut o perioadă mai lungă în care nu ai mâncat la timp sau dacă ai consumat prea mult alcool. De asemenea, multe persoane ameţesc atunci când se ridică brusc de pe scaun. Hipotensiunea ortostatică este foarte frecventă. Inima menţine o anumită presiune şi, când persoana respectivă sare brusc în picioare, ea nu reuşeşte să ridice sângele la creier imediat. Timp de câteva secunde, ameţeşti sau vezi negru în faţa ochilor, dar îti revi în câteva secunde.
:-J.E ceva obisnuit..Toata lumea ameteste cand se ridica din pat ..Si eu! Iti spun ca nu e de la mancare sau ceva..Stai linistita!
Chestia asta mi se intampla si mie si iti spun ai anemie scadere de calciu si magneziu in cea mai mare parte trebuie sa mananci mai ales dimineata si sa mananci produse lactate care furnizeaza calciu si in caz ca nu mananci sa nu stai in locuri aglomerate si foarte foarte calduroase sau in care este fum in orice caz cel mai indicat ar fi sa consulti un medic :*
Daca ameteala este repetata..stari de somnolenta si oboseala tot timpul poti avea o anemie..si ar fi bine sa faci niste analize, dar daca nu sunt repetate nu iti face griji.
De obicei poate fii o lipsa de calciu, si mie mi s-a intamplat, iar cand m-a vazut doctorul mi-a zis ca e vorba de o lipsa de calciu si ceva anemia, nu e caziul sa te sperii, poti lua de la farmacie calciu sandoz e foarte bun... fundita?
anonim_4396 întreabă: