| cristianus02 a întrebat:

Azi dimineata in timp ce dormeam,simteam ca imi curge ceva din nas,iar cand am pus mana langa nas, am simtit ca e un lichid, iar cand am deschis ochii era foarte mult sange, m-am dus la baie sa ma spal pe nas, insa curgea foarte foarte mult sange.Sangerarea a durat cam 3-5 minute, dar a curs foarte mult.In soare nu am stat, de enervat nu m-am enervat, si nu prea cred ca e ceva normal sa curga asa sangele din nas, cu toate ca cand eram mic, mi-a mai curs de cateva ori sange.Intrebarea mea este:E normal sa curga? As putea avea vreo boala? Nu stiu ce sa fac, le-am spus parintilor, ei au zis ca e ceva normal la varsta mea...
Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Ce varsta ai? Sangerarile nazale pot avea 2 cauze importante(mai exista si altele): cardiologice( pusee hipertensive) si cauze traumatice( lovituri in zona nazala). Daca spui ca in timp ce dormeai a inceput sa iti curga din punctul meu de vedere a 2a cauza cea cu traumatismul este exclusa. Probabil ai facut putina tensiune si in momentul in care ai tensiune este normal sa iti curga sange din nas( este chiar foarte bine). Recomandarea mea este urmatoarea: daca vezi ca iti mai curge sange din nas asa din senin fara sa te lovesti mergi la un consult de specialitate cardiologic pentru a vedea daca cauza sangerarilor nu este de aceasta natura(cardiologica -prin hipertensiune arteriala).

| 0Alexander0 a răspuns:

Nu cred ca e vorba de boala, si mie imi curgea asa, si foarte des. Eu zic ca e normal, depinde de fiecare, daca nu esti sigur, poti face un control la ORL.