| IzabelaIonela a întrebat:

Azi mi-am intors capul, cred ca mi s-a sucit vena si ma doare.Ce pot face cat mai rapid?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fa gimnastica la gat: aplecare inainte-in spate-stanga-dreapta, de cate 3 ori, urmat de rotire stanga de 3 ori, dupa care rotire dreapta de 3 ori.
Acest intreg set de miscari le repeti complet, tot de 3 ori.
Dupa terminare, masezi cu degetele zona unde te a durut, pana ce dispare nodul de muschi si dispare durerea.

| JackR a răspuns:

Ce sa sucit?! Vena? happy
Draga mea, daca se "sucea" vena jugulara, erai moarta inainte sa apuci sa intri pe TPU. Faptul ca traiectul jugularei, in zona gatului, se suprapune pe muschiul sterno-cleido-mastoidian, nu inseamna ca durerea si disconfortul sunt din cauza venei. Este doar un fascicul muscular care a fost fortat si se trateaza ca orice afectiune musculara usoara: un antiinflamator (ibuprofen, aspirina, diclofenac), caldura (o compresa calda atenueaza senzatia de disconfort), un masaj usor si repaus.

| Lostlyric a răspuns:

Ia-ti un Voltaren Gel si fa-ti un masaj in zona respectiva. Incearca sa dormi cu gatul cat mai drept si daca ai dureri mari, ia ceva pentru durere. Un nurofen, algocalmin, ibuprofen...

| Victoria18 a răspuns:

Stai linistita intinsa in pat, poti sa rogi si pe cineva sa iti faca un masaj lent si usor cu mainile.

| lilianaadelina a răspuns:

Fa-ti un masaj la zona dureroasa

| acelcineva24 a răspuns:

Ar trebui ca durerea sa treaca de la sine, cauta sa stai intr-o pozitie cat mai comoda, si incearca sa te odihnesti. Daca se agraveaza, mergi la un control.