| Anonymus52 a întrebat:

Bună TpU.
Azi plecam de la școală și am simțit o durere mare in spatele genunchiului și la pulpa piciorului. Dacă nu calcam pe picior ma durea mai putin si cu cat mergeam mai mult cu atât ma durea mai tare.
Ce aș putea să am? ( acum jumătate de oră am pățit-o din nou, fiindcă stăteam pe vine?
Am 13 ani si sunt în clasa a 7 a.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atata vreme cat iti presezi un nerv, este si normal sa te doara.
Incearca sa te apuci serios de un sport, ca stai tare prost cu conditia fizica, daca si pentru atata lucru, ai dureri.

| Anonymus52 explică:

Fac înot, așa că nu cred ca condiția fizică e problema. Si joc si handbal o dată pe săptămână. Durere a coborât de la genunchi spre glezna.

Bula
| Bula a răspuns:

E lipsa de antrenament si ai facut o miscare gresita.
Ai facut o intindere de tendon sau o luxatie.

In ambele cazuri NU E VOIE SA CALCI PE PICIORUL CU PROBLEMA.
Te asezi pe coltul unei mese si lasi piciorul sa se intinda de la propria greutate, sa se relaxeze.
Cand s-a calmat durerea, faci usoare rotiri in zona afectata.

Daca piciorul s-a umflat, nu strica sa pui si o compresa rece pe el.
Daca este sensibil la apasare cu varful degetului in vreun punct si durerea nu trece in 2-3 ore, atunci trebuie mers la ortopedie, fiind suspect de ruptura.