HIV (Human Immondeficiency Virus) este virusul care produce boala SIDA.
SIDA (de asemenea cunoscută ca și Sindromul ImunoDeficienței Dobândite). Riscurile sunt foarte mari, deoarece această boală nu are niciun fel de tratament sau antidot, nu există decât profilaxia (care este contactul sexual protejat -adică cu prezervativ că pilulele contraceptive nu te protejează de HIV-, persoana respectivă să nu folosească seringi gata folosite de alții, a se evita contactul cu sângele contaminat, și tot așa. Sărutul se exclude, deoarece HIV nu se transmite prin sărut de nicio culoare).
Boala poate să se dezvolte în zeci de ani de la contaminare, și practic limfocitele T helper suferă anumite modificări. Așa apare imunosupresia, iar pacientul bolnav de SIDA se îmbolnăvește foarte des.
SIDA este o boală comorbidă, fapt ce înseamnă că nu această boală cauzează decesul. Bolnavul moare de la o simplă răceală, din cauza faptului că este imunosupresat și nu mai poate să lupte împotriva răcelii.
Cum am menționat mai înainte, nu există tratament pentru această boală. Se poate produce la orice vârstă și la orice sex (fie bărbat sau femeie), se poate transmite de la mamă la făt, și este o boală ce condamnă la moarte.
Bună.
Poate dai și sursa copierii!
Pa, pa.
Nu este copiat. Este ce am învățat eu la facultate, scris cuvânt cu cuvânt cu vorbele mele, nu există nicio sursă.
Bună din nou.
Te contrazici singur/ă! Acolo ai învățat din ceva, corect?
Formularea ta nu-mi spune altceva decât copy/paste din carte, nu obligatoriu de pe internet.
Dacă vrei să fii explicit/ă, mergi pe o exprimare liberă, vezi că mai suntem cunoscători pe aici cu facultățile deja terminate și cu licențele luate!
Succes pe mai departe la facultate!
Pa, pa.
Bună și ție!
Atunci înseamnă că știu foarte bine să mă exprim în termeni medicali. Nu am o carte sau un tratat anume unde sunt scrise aceste vorbe mot-a-mot "în oglindă". Eventual pot să citez Universitatea din Vienna și pe profesoara care a susținut seminarul de alergologie și imunologie, d-na doctor Martha Eibl.
Unele lucruri chiar nu pot fi explicate abordând o exprimare mai liberă, cu conținut minim de termeni tehnici. Trebuie să se denote gravitatea lucrurilor, mai ales când vine vorba de subiectele din cadrul domeniulul medical.
Acesta este și motivul pentru care pacienții la control întreabă doctorul "Și, domnul doctor, asta e de bine?", că noi încercăm să nu îi speriem, drept pentru care folosim termenii tehnici ca o perdea, dar din nefericire tot ajungem să-i speriem.
Mulțumesc foarte mult!
Pa, pa.
Infectia HIV/SIDA devine simptomatica la 5-20 de ani de la infectare. Simptomele sunt, de obicei, infectii rare si repetate, diaree trenanta, pneumonii repetate, herpes extins, candidoze severe.
Bună.
VOI aveți o mare problemă, NU sunteți capabili să spuneți pacientul exact ce are, așa că vă "refugiați" în termeni care vă contrazic, ci să comunicați cu pacientul "pe limba lui" chiar dacă este un diagnostic mai puțin sau mai mult grav. UITAȚI de asemenea să faceți o pregătire psihică a lui, cât și cea fizică acolo unde se impune, vezi jurământul care tot VOI aveți grijă să-l călcați în picioare.
Sunt fost cadru medical, cunosc sistemul... deci nu vreau să continui discuția cu tine!
Pa, pa.