E o infectie Si eu am avut la fel asta s-a intamplat pentru.ca ai taiat prea adanc acolo se va face ceva scoarta maro sau neagra, acela este sange uscat.
Te sfatuiesc ca dupa ce ai facut dus(cat mai repede) iti tai coltul cu multa atentie:*
si te cureti de sangele uscat.Pentru a se vindeca mai repede seara,inainte de a te culca te bandajezi intai te cureti cu spirt,dar tias remcomanda mai bine cu rivanol,piu crema sau pudra baneocin,pui tifon(nu stiu daca asa se zice) si lipestri cu leocoplast(simplu,fara rivanol) si dimineata va fi un pic mai bine asa faci in fiecare seara,o data pe saptamana te cureti de sangele uscat cu o foarfecuta si tio tai dupa ce s-a inmuiat Eu ti-as remanda pudra de baneocin pentru. ca usuca chestia aia mai bine.S-ar putea pe langa sangele uscat sa fie si pielita uscata si aceea o iei dar ai grija ca o sa te doara putin deci incet, cu grija.
Daca vrei sa asculti de sfaturile mele e foarte bine, dar ai grija ca daca nu o s-o faci s-ar putea sa te doara si sa ti se infecteze si mai mult si va trebui sa ti-o scoata si doare ingrozitor.Mamei mele i-au scos-o de 3 ori nu nu mai are unghie.Ai grija si iti mai dau niste sfaturi: Las-o cat poti neacoperita de pantof adica in sangale, slapi...etc ai grija sa nu te lovesti acolo ca doare si daca se infecteaza mai mare mergi cat poti de repede la doctor sa vezi daca se poate rezolva cu ceva spray, mie asa mi so rezolvat
Ai grija de tine:*Multa bafta si multa sanatate>
Ai taiat unghia prea scurta.De aceea se poate sa ti se fi infectat.Lasa unghia sa creasca mai mare.Incearca sa nu bagi piciorul cu unghia respectiva in apa prea rece sau in apa prea calda.
Pune compresa cu gheata.O sa dureze cateva zile, dar dupa ce creste un pic unghia, o sa fie bine.
Cel mai bine ar fi sa mu mai tai nici colturile de la unghii si cel mai bun leac inclusiv unghia incarnata este sa iei o frunza de patlagina si ichtiol. Pui putina crema pe locul respectiv si apoi pui frunza faci un fel de bandaj. Este bine sa tii chestia asta macar o saptamana. Pe mine m-a durut putin dar stiu ca macar nu am ajuns la doctor. Dupa o saptamana ( schimbam frunza seara si puneam crema) s-a vazut ca nu mai era umflat si se exfolia pielea in locul unde am avut rana. Este ieftin si a dat rezultate imediat.
Eu zic mai bine sa consulti un medic :-s poate o sa iti creasca unghia in carne si o sa fie mai grav :-s
dobrin1019 întreabă: