| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

Buna TPU. Care este de meserie medic doresc sa mi se spuna cum se numeste boala rara care te paralizeaza la maini si picioare si e nevoie de operatie ca sa te vindeci si boala e asemanatoare cu AVC?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Te referi cumva la sindromul Guillain-Barre?
Numai ca nu prea se foloseste metoda chirurgicala in cazul acestei afectiuni...

Posibilitatea de paralizie exista si in cazul anumitor afectiuni precum scleroza multipla, dar acestea nu sunt atat de rare.

Sunt multe sindroame si afectiuni care pot cauza paralizia. Daca poti, incearca sa mai dai detalii referitoare la boala, astfel incat sa se poata formula un raspuns corect.Cu un singur simptom, este greu sa determini la ce afectiune te gandesti. happy

| PetrusEmanuelMihai explică (pentru Floridori):

Sunt sanatos eu dar am intrebat ca am auzit in emisiune multumesc lui Dumnezeu nu sufar de boala.Si are tratament ca te baga in carucior netratata

| Floridori a răspuns (pentru PetrusEmanuelMihai):

Sincer, nici nu m-am gandit ca ar fi vorba despre tine pentru ca discutam despre boli grave, complicate si incerc sa nu ma duc nici macar cu gandul la astfel de scenarii.
Deci, ma bucur ca nu este vorba despre tine ori vreo persoana pe care sa o cunosti.Atat persoana afectata cat si familia sufera cumplit.

Cea mai rara afectiune pe care o cunosc cu acest simptom si anume ca iti paralizeaza membrele, este sindromul mentionat initial.Acum, nu stiu daca in documentarul vizionat era vorba desprea cea mai rara sau una dintre cele mai rare afectiuni ce conduc la paralizie.
Sunt multe.Mai multe decat ar crede unii. Poate fi de la boli demielinizante precum scleroza multipla, la tatraplegie, pana la sindroame foarte rare ca Guillain-Barre, ori un virus tropical.

Iti mai aduci aminte de natura afectiunii? Adica era cauzata de un virus, o bacterie sau era o conditie neurologica ori o boala autoimuna?

Oooo, ok.Asa e mai simplu happy
Este vorba despre afectiunea numita: mielita flacida acuta.

| PetrusEmanuelMihai explică (pentru Floridori):

Aaa ok nu prea l-am inteles de cum a zis in video si nu prea cunosc boala sincer insa stiu ca doar prin operatie ai sanse sa scapi bine nu te vindeci de boala 100 % insa vei putea sa mergi nu stiu daca se moare sau nu dar oricum nici paralizat nu e ok sa traiesti ii chinui pe cei din jur + pe tine ca om ca ajungi o epava. Mersi!

Este o boala destul de rara si putin cunoscuta.A fost prea putin studiata, singurele studii (fara concluzii pe termen lung, insa) avandu-si originea in Statele Unite.
Se cunoaste mecanismul prin care se declanseaza si avanseaza, dar nu se cunosc foarte bine cauzele initiale.Motiv pentru care nu exista prea multe optiuni de tratament.
Duce la paralizie prin degradarea celulelor nervoase din maduva spinarii.Nu se cunoaste inca daca aceasta afectiune poate reduce durata vietii, insa este putin probabil, dar ai dreptate, sa fii paralizat o viata intreaga (avand in vedere ca afecteaza majoritar copiii), este un chin atat pentru cel in cauza cat si pentru familie.
Imi pare bine ca te-am ajutat si am elucidat misterul.
Multa sanatate!