anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU
Care sunt cauzele intarzierii menstruatiei?
Mentionez ca atat luna trecuta mi-a intarziat cateva zile (7 zile), mi-a venit pe data de 3 septembrie si acum se intampla acelasi lucru. Au trecut 36 de zile si nu apare odata. Doar o singura data am mai avut o dereglare de genul (acum 2 ani), insa dupa aceea totul a revenit la normal si venea la 28-29 de zile. Nu stiu daca are vreo importanta dar precizez ca am un chist la ovar.

PS: nu am avut contact sexual.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cauzele intarzierii menstruale pot sa fie... multiple. De la contactul sexual (pe care nu l-ai avut, dar zic in general) pana la dereglari hormonale sau alte probleme de sanatate.

Dar, cum nu este cazul, este vorba doar de o perioada neregulata, de intarziere, mai ales pentru ca s-a mai intamplat asta. Alimentatia este foarte importanta, hidratarea si conditia fizica. Stresul este iar un factor extrem de important care poate sa agraveze situatia nu numai la nivelul ciclului, dar in intregul corp.

Deci... ce ai facut luna trecut? Nimic special? Te-ai stresat dintr-un lucru anume? Simptome premenstruale exista?
Ai spus de chist ovarian, acesta afecteaza hormonii de asemenea, iar acesta nu afecteaza sau nu prezinta simptome mereu, deci. cred ca asta ar trebui sa fie. Dar o sa vina si perioada.

Ai grija pe viitor si nu te stresa, nu manca multa grasime, mananca verde si incearca niste ceai de musetel, ajuta in aceste cazuri.

| anonim_4396 explică (pentru DoarBogdan):

Te-ai stresat dintr-un lucru anume?
Paiii, am inceput facultatea...sunt stresata de o luna...24h din 24

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

E hai... da-o incolo. Ea tot trece (tu...). Nu te stresa din atata lucru, esti la inceput. Cand o sa treaca anii o sa iti garantez eu ca o sa razi de aceste momente happy (si nu o sa ti le mai doresti). Mai este pana la sesiune, fa pauze, bea niste ceaiuri. Totul o sa fie bine oricum. Stiu asta tongue

Bafta sa ai! ^^