| baiatuucupizzza a întrebat:

Care sunt manevrele de prim ajutor la fractura de coaste? Am avut de pregatit la scoala si nu am facut ninic bine am pus un prosop peste coaste cu niste ace de siguranta care nu strangeau prea tare. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Este indicat ca dupa o lovire a toracelui sau o cazatura urmata de durere la nivelul peretelui toracic, neinsotite de afectari ale capului sau gatului, pacientul sa fie asezat pe partea afectata. Acest lucru permite portiunii neafectate a plamanului sa se extinda suplimentar in timplul inspiratiei.
http://www.i-medic.ro/boli/fracturi-costale

| Girl228899 a răspuns:

Depinde de ce tip era. În cazul fracturilor deschise, pericolul de infecţie este foarte mare dacă
nu se iau imediat măsuri de protecţie.
Uneori, fracturile deschise pot fi însoţite de o hemoragie externă, de astuparea unor vene din
jur sau de embolii.
Iar la cele inchise, se trage usor de coasta rupta astfel incat sa poata fi pusa in pozitia corecta! Atentie! dupa punerea osului in pozitia initiala, se pune usor un bandaj peste 2 bete speciale pe care le pui pe piept si la spate si NU STRANGI FOARTE MULT BANDAJUL, risti sa ii produci hemoragii interne!

| baiatuucupizzza explică (pentru Girl228899):

Sa o incerc si pe asta... poate ma lasa la toamne happy