Bună, eu am purtat corset Cheneau, însă doar pentru o scolioza lombara medie.
Aveam 21 ani când am început sa-l port, intr-adevăr, nu este cel mai comod corset, nici cel mai estetic, dar sub bluze largute ori cămăși mai largi (vad ca e și o moda) s-ar putea sa nu fie atât de vizibil.
Personal nu l-am purtat foarte mult din diverse motive (jena, disconfort), poate doar pentru ca eram conștientă ca nu o sa se rezolve problema (ciclurile osoase erau deja închise).
Speranța exista sa se îndrepte sau cel puțin sa nu ți se agraveze boala, însă lucrurile astea se pot întâmplă doar cu niște exerciții în paralel, de dezvoltare a musculaturii.
Pe de-o parte, corsetul imobilizează spatele, încearcă sa-l aducă în poziția lui fiziologica, însă musculatura nu lucrează și atunci intervin exercițiile cu un kinetoterapeut competent.
Lucrurile pot evolua mult mai favorabil la tine, totuși ai 18 ani, chiar dacă ciclurile osoase sunt sau nu închise (se poate vedea radiologic) poate e posibil o ameliorare sau măcar sa nu avanseze boala, însă ai nevoie și de exerciții (eu către exerciții ma îndrept momentan)
Multa sănătate și încredere!
Poarta-l și lasă fudulia. Mai bine il porți și de ras vor rade doar aia fara cap.
Rezolva ți problema cu cocoașa acum cat se mai poate. Nu te lasa afectata că rade sau de uita nu știu cum știu eu ce prost/proasta.
Deeaandreea9156 întreabă: