| Dudyy a întrebat:

Ce antibiotice/tratamente se face pentru boala inflamatorie pelvina cronica? Dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Alexandru98 a răspuns:

Tratamentul BIP se face cu antibiotice, analgezice, antiinflamatorii, repaus fizic si sexual, evitarea frigului, umezelii, ortostatismului prelungit, a sportului de performanta si, eventual, indepartarea dispozitivului intrauterin (sterilet), daca este cazul. Hormonoterapia cu progestative de sinteza este justificata in formele care evolueaza cu meno-metroragii.

Contraceptivele orale secventiale sau combinate (3-6 luni) corecteaza tulburarile de ciclu si fenomenele congestive dureroase. In functie de severitatea formei clinice, tratamentul se poate face ambulator sau sa necesite spitalizarea. Corect tratata, evolutia BIP este favorabila cu vindecare completa.

Balneofizioterapia exercita un efect favorabil general asupra organismului. Prin actiunea asupra axului hipotalamo-hipofizosuprarenal se amelioreaza metabolismul general si local (activarea circulatiei, eliberarea de substante de tip heparinic, histaminic, fibrinolitice care amelioreaza troficitatea utero-anexiala.

Principalele statiuni indicate sint Sovata, Slanic Moldova, Govora, Techirgiol, Baile Felix, Lacul Sarat. Este important de retinut: tratamentul trebuie urmat 14 zile; tratamentul precoce si corect impiedica afectarea ireversibila a sistemului reproductiv; supravegherea clinica si bacteriologica se va face cel putin 3 luni de la terminarea tratamentului.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei se recomanda 10-14 zile de antibiotic injectabil (de obicei o cefalosporina plus gentamicina), asociat cu antiinflamatoare (supozitoare) si, la nevoie antialgice. In unele forme pot fi recomandate ovule sau spalaturi vaginale cu antiseptice.