Menstruatia sau menstra este scurgerea periodica de mucoasa uterina si de sange, intre varsta pubertatii si momentul in care o femeie intra la menopauza.
Menstruatia nu trebuie confundata cu ciclul menstrual, care reprezinta perioada cuprinsa intre ziua intai a menstruatiei curente si ziua intai a menstruatiei urmatoare.
Durata ciclului menstrual reprezinta astfel si intervalul la care iti va veni menstruatia – in medie 28 – 30 de zile. Menstruatia (scurgerea in sine) dureaza doar trei, pana la sapte zile.
Scurgerile menstruale apar la pubertate, in medie intre 13 si 15 ani, si inceteaza la menopauza, intre 40 si 55 ani (la 52 ani in medie).
Ciclul menstrual este neregulat la inceput, astfel ca menstruatia iti poate veni la intervale mai lungi sau mai scurte de la o luna la alta. Reglarea ciclului menstrual se petrece dupa cateva luni sau chiar ani, de la sine sau cu ajutorul anticonceptionalelor. De exemplu, menstruatia iti poate veni oricand intre 21 si 45 de zile de la ultima menstra.
Menstruația este acel „ciclu" de care vorbește lumea. În corpul femeii se produc ovule, iar dacă nu sunt fecundate(adică să fie fata/femeia însărcinată) se elimină lunar(așa ar fi normal) prin menstruație alături de sânge. Menstruația vine și cu dureri abdominale, dureri de spate, indispoziție, dar depinde de la persoană la persoană. Unora le vine să plângă de durere, altele nu au nimic. Unele ar mânca și frigiderul, altele nici nu se apropie de mâncare. Găsești o mulțime de informații pe internet
Pe bune stiu eu la aproape 13 si nici nu am par la subrat si tu nu sti asa ceva?
menstruatia este manifestarea cea mai vizibilă a ciclului menstrual la femei, fiind reprezentată de o hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femeia adultă. Se produce regulat și periodic, aproximativ la 4 săptămâni, exceptând perioada de sarcină și de alăptare, durând în general între trei și șapte zile. [1] Apare la pubertate ca urmare a modificărilor ciclice morfofuncționale și hipofizoovariene. Când menstruația este foarte abundentă, ca în unele boli endocrine (hiperfoliculinie), se numește menoragie. Când pierderile de sânge sunt în afara perioadelor menstruale, se numește metroragie. Menstruația încetează la menopauză, care la unele femei poate fi mai devreme, la altele mai târziu. De aceea unele femei pot naște copii chiar la o vârstă mai înaintată. În termeni populari i se mai spune „soroc", „regulă", „period"!
Ce copilă proastă...
N-are ocupaţie.
DirviziuQ dacă nu-ţi citeam răspunsul nu ştiam.