| Iuliana_Andreea_1996 a întrebat:

Cine ma poate ajuta cu interpretarea unui rezultat RMN cerebral. La neurolog ma duc peste cateva zile si sunt curioasa. Rezultat: -Posterior de ventriculul III si portiunea superioara a apedictului paramedian stang se pune in evidenta o leziune de 12/17/16 mm in hipersemnal T2 hiposemnal T1 structuta neomogena FLAIR predominant in hipersemnal fara restrictie de difuzie a apei (chist cu continut modificat).
-Fara leziuni acute vizibile pe secventa de difuzie.
-Sistem ventriculat simetric, dimensiuni normale
-Relief corticat simetric.
-Cisterne bazale interne.
-Mic ram arterial cerebelos drept cu o bucla in vecinatatea nervului acustico-vestibular drept. (Conflict vasculo-nervos. de corelat in context clinic).
-sinusuri veneoase permeabile.
Concluzii: -Leziune situata pe aria de proiectie a glandei pineale ( chist cu continut modificat).
Va rog fara comentarii prostesti. Multumesc anticipat, dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sistemul ventricular al creierului este o retea de cavitati comunicante, pline cu lichid cefalorahidian (LCR), localizate in cadrul parenchimului creierului. Plexurile coroide de la acest nivel sunt responsabile pentru productia LCR, care se scurge din aceste ventricule in spatiul subarahnoidian. Cand apare un obstacol in cursul LCR, acesta se acumuleaza la nivelul ventriculilor si provoaca o afectiune, care uneori poate pune viata in pericol, numita hidrocefalie.

După cum spune și concluzia RMN-ului, aveți o leziune situată pe aria de protecție a glandei liberale.

Glanda Pineală - Aceasta inhiba functia gonadotropa (actiunea asupra glandelor sexuale) a hipotalamusului (centrul vietii vegetative). glanda pineala poate fi sediul unei tumori foarte rare, pinealomul.

Drenajul venos al creierului este asigurat de un sistem complex de vene profunde si superficiale. Aceste vene nu prezinta valve, iar peretii lor subtiri sunt lipsiti de tesut muscular. Venele perforeaza arahnoida si stratul intern al durei mater pentru a se deschide in sinusurile venoase durale.

Leziunea nu necesita decât un mic tratament, fără depunerea efortului fizic pe o perioada nedeterminată de timp, fără intervenție/ii chirurgicale, pana la recuperare. Faceți un RMN peste 2 luni sa vedeți dacă leziunea mai este vizibila sau nu.

Este necesar sa contactați un neurologist in viitorul apropiat pentru stabilirea unui tratament împotriva leziunii și a efectelor secundare.