anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

consider,in simptomelor pe care le am ca am o usoara forma de candidoza,am scurgeri vaginale destul de branzoase si cu un miros neplacut din punctul meu de vedere, lenjeria intima ramanand mereu patata daca nu folosesc un tampon zilnic.Aceste scurgeri vin insotite de mancarimi, dar nu mereu din cand in cand. Am cautat pe o farmacie online si am gasit urmatoarele produse: Salvia Pharm crema, Clotrimazol comprimate si crema si Nizoral. Pe care dintre ele mi le recomandati una dintre creme sau comprimatele? Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ți-am spus.
Eu îți recomand Clotrimazol.
Eu o folosesc daca am iritații pe piele sau orice de aceasta natura.
Cel mai bine e sa întrebi farmacistul si părerea lui.
E cel mai bine happy

Multă sanatate!

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU te poţi "auto-medica"/trata acasă FĂRĂ măcar să ştii ce ai!

NU vă mai „tratați după ureche", AIUREA, așa cum ați auzit de la unul sau altul ( ori ai citit pe diverse site-uri )!


Cel mai probabil, este vorba de o infecţie genitală/vaginită, probabil o CANDIDOZĂ!

TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar/adecvat.


Dacă secreţia vaginală NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz/gălbui ), atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

Iar dacă secreţia este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.

Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.

Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.

Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:

Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.

Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.

Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.

De ce se face testul?

In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.

Pregatire pacient

Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.

Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.

Ce poate afecta testul?

Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).

Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.

Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.

Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita

Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut


Apoi, la terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi IAR la control pentru alt test de secreţie vaginală şi confirmarea vindecării!

Evident, şi partenerul TREBUIE să se trateze!
Ceri tratament şi pentru el.

De asemenea, NU se face sex ( DELOC ) în timpul tratamentului ( până mergi iar la control şi ai confirmarea vindecării )!
În plus, NU se face sex neprotejat!


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu ti as recomanda Clotrimazol.
Cați ani ai?
Cel mai bine e sa mergi la doctor fara nici o rușine si sa îți rezolvi si sa vezi exact care e problemă.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

16,17 in curand.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Candidoza vaginala este o infectie a vaginului care implica cresterea exagerata a unei ciuperci (fung), cunoscuta sub numele de Candida albicans. Aceasta ciuperca este in mod normal prezenta in gura, intestin si vagin, alaturi de o serie de bacterii.
In cazul in care echilibrul acestei flore este perturbat: in urma administrarii de antibiotice cu spectru larg, fluctuatiilor hormonale, precum si altor afectiunui, o supradezvoltare a Candidei albicans poate sa apara. Candidoza vaginala, adesea mentionata ca o "infectie", este o problema foarte comuna, care afecteaza aproape 75% din femeile adulte pe parcursul vietii lor.
Poza: candidoza vaginala
Poza: candidoza vaginala
Cauze Candidoza
Majoritatea femeilor vor prezenta candidoza la un moment dat pe parcursul vietii lor. Candida albicans este un tip foarte raspandit de ciuperca. Candida albicans este adesea prezenta in cantitati mici in vagin, gura, tractul digestiv, si pe suprafata pielii. De obicei nu cauzeaza o infectie sau simptome.
Candida si multe alte microorganisme care in mod normal traiesc in vagin formeaza un echilibru natural. Cu toate acestea, atunci cand vaginul prezinta anumite conditii favorabile, numarul de Candida albicans creste, ducand la candidoza vaginala.
Unele dintre aceste cauze de candidoza includ:
– Antibioticele folosite pentru a trata alte tipuri de infectii perturba echilibrul normal din vagin, prin scaderea numarului de bacterii cu rol protectiv si permitand dezvoltarea candidozei vaginale.
– Graviditatea, diabetul zaharat, sau obezitatea reprezinta conditii care ajuta Candida sa creasca mai usor.
Candidoza vaginala nu este considerata o boala cu transmitere sexuala. Cu toate acestea, un numar mic de barbati vor dezvolta simptome, cum ar fi mancarimi si o eruptie pe penis dupa un contact sexual cu o partenera infectata.
Mai multe episoade de candidoza in antecedente pot reprezenta un semn al unui sistem imunitar slabit. Alte infectii vaginale si scurgeri pot fi confundate cu candidoza. Candidoza care reapare imediat dupa tratament, sau candidoza care nu raspunde la nici un tratament, poate fi un semn timpuriu ca o persoana este infectata cu HIV.
Simptome Candidoza
Candidoza poate avea mai multe simptome, printre care:
– Scurgeri vaginale anormale care variaza de la usor apoase de culoare alba pana la scurgeri foarte dense de culoare alba (precum branza de vaci)
– dureri in timpul contactului sexual
– urinare dureroasa
– inrosirea si umflarea vulvei
– mancarimi vaginale si labiale, senzatie de arsura
Aceste simptome dispar, de obicei, complet cu un tratament adecvat.
Tratament Candidoza
Medicamente pentru candidoza sunt disponibile sub forma de creme vaginale sau supozitoare. Cele mai multe pot fi cumparate fara prescriptie medicala.
Tratamentul la domiciliu se poate face daca:
– Simptomele sunt usoare si nu aveti dureri pelvine sau febra
– Nu este prima candidoza si nu ati prezentat foarte multe candidoze in trecut
– Nu sunt gravida
– Nu sunteti ingrijorati cu privire la alte boli cu transmitere sexuala de la contactul sexual recent
Daca simptomele nu se amelioreaza dupa aceste medicamente, sau candidoza se inrautateste, consultati medicul ginecolog. Daca simptomele dispar, si revin in urmatoarele saptamani sau luni, de asemenea este recomandat un control ginecologic. Medicamentle pe care le puteti cumpara pentru a trata candidoza sunt miconazol, clotrimazol, tioconazol, si butoconazol. Cititi cu atentie prospectele acestor medicamete pentru a evita evenualele efecte adverse nedorite.
Nu incetati sa utilizati aceste medicamente inainte de perioada recomandata pe prospect doar pentru ca simptomele se amelioreaza. Veti avea nevoie de un tratement cu o durata de 3 – 7 zile, in functie de medicamentul pentru candidoza pe care il folositi.
O singura pastila de fluconazol, prescris de catre medicul dumneavoastra, poate trata, de asemenea candidoza. Daca simptomele candidozei sunt mai severe sau experimentati infectii repetate, ar putea fi necesar un curs mai lung de tratament, pana la 14 zile. Unele femei care continua sa prezinte candidoze repetate pot avea nevoie de un ovul cu clotrimazol vaginal sau o doza orala de fluconazol in fiecare saptamana pentru a preveni noi episoade de candidoza.
Sfaturi pentru prevenirea si tratamentrul candidozei
– Pastreaza zona genitala curata si uscata. Evitati sapunul pe cat de mult posibil. Baile de sezut in apa calda, dar nu fierbinte poate ajuta la imbunatatirea simptomelor de candidoza.
– Evitati dusurile vaginale. Desi multe femei se simt mai curate in urma dusurilor vaginale dupa menstruatie sau actul sexual, acestea poat agrava de fapt candidoza, deoarece indeparteaza bacteriile "prietenoase" de la nivelul mucoasei vaginului care protejeaza impotriva infectiei.
– Consumati iaurt cu culturi vii sau a comprimate ce contin Lactobacillus acidophilus, atunci cand sunteti pe antibiotice pentru a preveni candidoza.
– Folositi prezervativul pentru a evita raspandirea bolilor cu transmitere sexuala.
– Evitati folosirea deodorantelor pentru igiena feminina, parfumuri sau alte pulberi sau in zona genitala.
– Evitati imbracamintea extrem de stramta, care poate produce iritatii.
– Purtati lenjerie de corp din bumbac si evitati lenjeria intima din matase sau nylon, deoarece aceste materiale nu sunt foarte absorbante si restrictioneaza fluxul de aer. Acest lucru poate creste transpiratia in zona genitala, ceea ce poate provoca iritatii.
– Evitati tampoanele interne
– Mentineti valorile glicemice la un nivel bun daca suferiti de diabet zaharat

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Am citit asemenea articole. Ma interesa doar ce fel de tratament sa iau, o sa cer si parerea farmacistei. Nu stiu daca pentru varsta pe care o am sunt indicate comporimatele.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru ajutor. La fel iti doresc.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ți-am spus.
Eu îți recomand Clotrimazol.
Eu o folosesc daca am iritații pe piele sau orice de aceasta natura.
Cel mai bine e sa întrebi farmacistul si părerea lui.
E cel mai bine happy

Multă sanatate!