| JustaLittle a întrebat:

Credeți ca e ceva în neregula cu mine dacă în situații critice la limita sunt prea calmă? De exemplu dacă văd cum cineva are un accident (chiar și grav) pur și simplu fac ce am de făcut dacă pot (adică ajut), pe când prietenii /cei din jurul meu sunt panicați, plâng, se sperie etc. Eu pur și simplu pot sa stau și sa nu fiu afectata de ceea ce se întâmplă.
De exemplu : la noi la școala una a încercat sa se sinucidă cu pastile, a leșinat, făcea convulsii și toți ceilalți din jur plângeau, se speriau foarte tare, câțiva au și leșinat, iar eu eram ceva gen "asa, și?", eram indiferenta (nu puteam sa ajut findca erau profesorii acolo)
Asta doar ca un exemplu din multe altele. Menționez ca 14 ani și sunt fata. Unii zic ca sunt i psihopata cu sânge rece XD
Aaa... ma uit cu ușurință și la filme dure (în care arata cum mutilează criminalul cadavrul, cum omoară încet și dureros etc) nu ma deranjează astfel de scene
Mhm... Ar fi cazul sa îmi fac abonament la psihiatru? XD

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| 24082000 a răspuns:

Poate e si din cauza ca te uiti cu usurinta la filme dure. Inseamna ca esti curajoasa. Nu cred ca este cazul sa te duci la psihiatru. Depinde de ce zic parintii tai, intreaba-i si pe ei daca este cazul sa te duci! :*

| BornToChange a răspuns:

Din punct de vedere psihologic, s-ar putea spune că e un început de problemă, dar nu e grav. Adică asta te poate ajuta să ajuţi, dacă mă înţelegi. Poţi să te faci medic, clar n-o să leşini la sânge. Poate fi o calitate, nu neapărat un defect. Şi totuşi ai putea să mergi să-ţi faci nişte teste, fără să spui chestiile astea şi vezi ce iese. Şi eu sunt oarecum indiferentă la accidente, dar asta mă ajută să acţionez. Decizia e a ta. Recomandarea mea e să încerci să nu te uiţi aşa des la filme horror, să nu cumva să se deregleze creierul din cauza lor. Habar n-ai ce se întâmplă în subconştient până nu iese la suprafaţă. Du-te mai bine la psiholog, nu la psihiatru. happy

| OohAnamaria a răspuns:

Nu mi se pare ca ai avea o problema.Asa sunt si eu.Si imi place sangele si sa vad operatii medicale.Nu suntem nebune(cum cred altii).Eu cred ca esti stapana pe situatie si asta e bine