| missunderstoodx a întrebat:

Buna TPU. Cum decurge pas cu pas un consult pediatru cardiolog? Sunt fata 15 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SuperFata a răspuns:

Îți spun din experienta proprie...
1. Programate la medicul cardiolog
2. Acesta, te consulta, îți pune întrebări pentru a afla ce te aduce la cabinet, etc.
3. Îți face un ekg, te asculta la inima cu stetoscopul, iti madoara pulsul si tensiunea arteriala, etc.
4. Dacă ai o problema serioasa, îți va recomanda ( în ordinea deciziei medicului) ecografie cardiaca, ekg de efort ( sa vadă cum stai cu rezistenta la efort), holter la domiciliu ( doctorul decide cât timp îl ții)
5. După ce are toate rezultatele, va hotărâ ce investigații vei mai face sau, dacă e cazul, îți pune un diagnostic și un tratament adecvat.
P. S. Toate astea detaliate de mine, le vei face dacă medicul constata la consultație ca este necesar, dacă totul e ok la consultație, nu vei mai face multe investigații.
Sper sa fii bine și sa ai grija de inima ta.

| missunderstoodx explică (pentru SuperFata):

Multumesc asa a fost si o sa imi fac holter 24h

| SuperFata a răspuns (pentru missunderstoodx):

Ma bucur ca ti- am putut fi de folos. Sper sa îți iasă bine rezultatele investigațiilor.
Cred ca ti- a spus deja doctorul ca trebuie sa faci diverse activități cât timp ții holterul.
Trebuie sa înregistreze și când stai și când ești în mișcare.
Totul va fi bine!

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pasul 1 = ekg
pasii următori sunt după citirea rezultatelor

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde ce vrea sa afle.
In principiu, te asculta cu stetoscopul, iti face un EKG, stati de vorba.

| mi25 a răspuns:

In primul rand un consult medical la varsta de 15 ani nu difera de cel facut unui adult.
In al doilea rand depinde pentru ce se face consultul. Pate fi pentru incadrare in munca, periodic sau pentru ca simti ceva in neregula la inima(adica esti bolnav). EKG-ul se face de regula atunci cand, din ce-i spui tu medicului si ce constata el la ascultarea inimii, acesta considera ca este necesar. Mai este si verificarea modului cum functioneaza inima la efort, parametri verificati cu o aparatura mai sofisticata, care de obicei este doar in spitale, nu si la cabinetele ambulatorii.