Daca nu are asemenea simptome nu are Alzheimer.
„In mod frecvent, o persoana cu boala Alzheimer prezinta ca prim simptom in stadiile incipiente ale afectiunii, dificultate de a si aminti conversatii, evenimente si actiuni recent efectuate sau de memorare ale informatiilor nou achizitionate (pierderea memoriei recente). Progresia bolii duce in timp la aparitia altor simptome reprezentate de:
Dezorientare temporo-spatiala;
Tulburari ale dispozitiei (depresie, apatie) si de comportament (agresivitate);
Atacuri de panica nejustificate;
Aparitia suspiciunilor nefondate la adresa persoanelor din jur (familie, ingrijitori);
Dificultati de vorbire, deglutitie si de mentinere a posturii in sezut."
Pare schizofrenie.
Ma deranjeaza ce ai scris aici. Chiar ai neglija-o daca ar avea nevoie de ajutorul tau? iti este mamă totusi.
„Ea e abuziva si neglijenta cu mine de când mă știu. (Nu îmi pasă că e bolnavă sau nu "și-a săpat singură groapa" Eu vreau să știu fiindcă suntem rude și e destul ce mi-a făcut și ce nu mi-a făcut până acum nu vreau sa știu că îmi dă și boala asta.)"
Citește un pic mai sus. Am lăsat un mesaj. Pe scurt s-a dus la un party s-a îmbătat și a făcut un copil cu un străin. Apoi și-a indus avort pe "cauza naturală" ca să nu se facă de râs și sau să nu se supere careva pe ea sau doar pentru că e rea și ignorantă. Oricum nu i-a mers faza, am supraviețuit.
Ea mi-a explicat toată faza de-alungul discuțiilor noastre despre "nu te iubesc" "nu te vreau" "nu îmi pasă " cu pauzele de rigoare pentru ignorat total și împreună cu părinții și fratele ei mai mare ocazional și rudele apropiate sau îndepărtate tortură și abuz pshihic, emoțional și fizic.
Iar acum face pe nebuna. Alzhaimer ei merge doar pe tortură fizică emoțională și pshihică pentru mine.
Asta nu cred ca-i Alzheimer!
Dar pare a fii o boala mentala serioasa: PARANOIA sau SCHITOFRENIE, ca numai aceia aud voci, vad oameni sau animale imaginare, se cearta cu oameni imaginari, poate fi violenta... samd.
Are nevoie sa mearga la un consult psihiatric de urgenta, pentru a fii evaluata si a i se pune un diagnostic corect.
A vorbi singur poate fi o modalitate de a se concentra la problemele pe care le are. Luat singur, nu este simptom de boală psihică, doar dacă se corelează și cu altele.
Ceea ce ai descris tu nu are legatura cu boala Alzheimer.In cel mai rau caz, mama ta sufera de schizofrenie paranoida, dar asta poate stabili numai un medic psihiatru. Poate ca ea doar este o persoana mai excentrica ce obisnuieste sa vorbeasca singura si nu exista probleme de natura psihica...
Nu stiu exact care este relatia voastra si ce anume te face sa fii atat de suparara pe ea, dar in ceea ce priveste tulburarile mintale, persoana respectiva nu are control asupra debutului tulburarii si nici asupra simptomelor, deci cel putin in cazul asta, nu se poate spune ca "si-a sapat singura groapa".
Indiferent de relatia voastra, ar fi bine sa o indrumi pentru a fi consultata de catre un psihiatru. Poate ca este o persoana care are nevoie de ajutor. Poate ca lucrurile neplacute pe care le face sau lucrurile cu care ti-a gresit, nu au fost facute nici macar cu un minim de buna stiinta.Incearca sa o ajuti; poate ca mergand la medic, veti putea reusi sa va imbunatatiti si relatia...
Ba nu a spus și a făcut conștientă. Nu ma vrut sunt un acident, am auzit-o vorbind cu fratele ei dacă poate să-i facă rău unei persoane și sa scape fără sa fie pedepsita.
Și-a săpat singură groapa fiindcă nu i-a păsat deloc de mine la bătrânețe să se "descurce singură" așa cum îmi tot zice de când mă știu. Mama ei a ajutat-o și ea se lua la pumni cu tatăl ei de 60-70de ani pentru 50 de lei ca să își cumpere rochie să meargă să bea cafeaua la veranda cu prietenele ei la 30-40 de ani. Rușine sa ii fie ca pe aia stia să dea pumni dar mie sa îmi ia caiet i se făcea lehamite. Nu ca parinti ei au fost ok cu mine. Ii urăsc pe amândoi bine ca i-au murit ca acum a văzut și ea ce e aia CONT PROPRIU și ce inseamna sa FI ORFAN. Nu A APUCAT EA SA FIE TRATATA ca o ORFANA DE PARINTI. ruSINE
Una este sa para constienta si alta este sa fie cu adevarat.Majoritatea persoanelor cu tulburari psihice par constiente si chiar sunt intr-o anumita masura, dar asta nu inseamna ca acele lucruri pe care le spun sau le fac, chiar le reprezinta si le definesc.Pentru ca mintea lor le joaca feste si nimic din ceea ce este sau pare, nu este ceea ce ar fi in conditii de sanatate absoluta.Este trist, dar aceste tulburari, schimba oamenii pana in punctul in care nu mai sunt ei insisi.Nu este usor, de aceea, este nevoie de un suflet mare sa poti iubi oamenii cu tulburari psihice, in ciuda tuturor problemelor intampinate.Sunt greu de inteles, sunt greu de iubit si nu toata lumea poate sa faca aceste lucruri. Daca tu nu poti, nu te condamna nimeni, deoarece este dificil, dar macar fa un bine (la fel cum ai face chiar si pentru un strain, poate) si incearca sa o duci la psihiatru.A fost ignorata atatia ani si este trist ca nu a primit tratamentul adecvat. Daca asta s-ar fi intamplat, atat ea, cat si voi, familia ei, ati fi avut o viata mult mai linistita si frumoasa.
Ma torturat. Ma tortureaza. Si ea si familia ei. Daca ar fi o persoana de care sa iti pese as fi eu. Nu am cerut nimanui si nu am făcut rau nimanui ca sa primesc ceea ce descrii tu acolo fara sa fiu bolnava mintal dar sa fiu numita bolnava mintal si ignorata iar mai departe maltratată. Bine ca se preface acum știu ca doar vrea sa mo omoare dar fara sa implice autoritatile
Ok, deci mama ta are probleme psihice si din pacate, esti si tu in aceeasi situatie.Si nu pentru ca iti spun altii, ci pentru ca este destul de evident.
Este trist ca nimeni din familia voastra nu are grija sa mergeti la medic, sa primiti tratamentul corespunzator.Mi se pare inuman, sau poate este doar pura ignoranta, din partea lor, sa va lase asa.
Mergi la medic, o poti face in mod gratuit. Daca vrei, nu ma deranjeaza sa va consult in mod gratuit, chiar daca nu sunteti asigurate.Nu merita nimeni o astfel de viata chinuita.
Stai un pic, mama chiar e asa de rea. Si asa se intampla cand parinti nu te vor dar te pastreaza sa se apere de gura lumii. Trăiești ca într-un orfelinat, iar parintii te neglijează și abuzează și acceptă ca famiiile lor să te abuzeze. Eu chiar am trecut prin acele momente. Iar pe mine chiar m-ar deranja să am boala asta pe care o avea tatăl ei. Nu am cerut eu să mă nasc, a fost pură întâmplare?
Este trist ceea ce povestesti si din pacate, stiu ca exista astfel de familii disfunctionale.
Da, ai dreptate, nu ai cerut sa te nasti.Nimeni nu a facut-o.Dar deja suntem aici. Daca tot suntem pe aceasta lume, haide, sa ne facem noi un trai mai bun, mai fericit.Doar pentru ca altii nu ne ofera iubirea dupa care tanjim, nu are sens sa ne mai pedepsim si noi, continuand sirul celor plini de rautate.
Este trist ca cei de la care ar trebui sa fi primit iubire si intelegere, nu ti-au oferit aceste lucruri, dar si mai trist este sa ajungi in punctul in care nici tu sa nu te mai iubesti si sa nu mai lupti pentru tine.
Astfel de tulburari, au un fond genetic, din pacate, de aceea, ti-as sugera sa vezi un medic.Nu pentru ei, ci pentru tine.Fa-ti un serviciu tie si iubeste-te, fa-te bine si traieste cu bucurie! Dar cauta ajutorul unui medic.Nu ai nimic de pierdut.
Ție ți-ar păsa de o persoană care a încercat să te omoare, te torturează rănește și ți-a întors spatele de fiecare dată când ai avut nevoie de ea? Pentru ca eu cred ca este mai mult sindromul Stockholm!
Sindromul Stockholm= victima apară agresorul sau arată compasiune față de agresor
Mie imi pasa zilnic de astfel de persoane; persoane straine.Mi-ar pasa la fel de mult, sau poate mai mult, daca ar fi cineva din familie.
Cred ca este necesar ca oamenii sa se educe si sa inteleaga cum functioneaza tulburarile psihice, pentru a evita situatii triste precum cea in care se afla familia ta.
Stiu ce este sindromul Stockholm, dar multumesc pentru explicatie.In cazul de fata nici macar nu mai este vorba de compasiune, ci de faptul ca atat tu, cat si mama ta, ar fi trebuit sa fiti sub tratament cu substante psihotrope.Lasand compasiunea, ramane corectitudinea si dreptul fundamental la sanatate.
Cauta ajutorul unui medic psihiatru.
Ești medic psihiatru? Eu zic sa te lași
Iar eu zic sa cauti ajutor.
Probabil nu o vei face.
Deci, multa sanatate! Cel putin fizica...
Unii oameni isi merita soarta...
Du te și vinde Gogoși altuia
"Simptome
Cel mai frecvent simptom timpuriu este dificultatea de a-ti aminti informatii noi (evenimente recente, conversatii recente), deoarece schimbarile aduse de boala debuteaza de obicei in acea zona a creierului care afecteaza invatarea. Alte simptome timpurii ale bolii Alzheimer sunt:
Probleme de memorie, precum dificultatea de a-ti aminti anumite evenimente. Persoanele cu Alzheimer au tendinta de a repeta la nesfarsit aceleasi fraze, de a pune aceleasi intrebari. Uitarea complete a unor conversatii, intalniri sau evenimente fara sa si le mai aminteasca ulterior. Se pierd in locuri altadata cunoscute. Probleme in gasirea cuvintelor potrivite.
Dificultati in concentrare, in planificare si in rezolvarea problemelor. Devine dificil sa tina socoteala cheltuielilor, sa-si plateasca la timp facturile, pana la dificultati in recunoasterea cifrelor.
Probleme in finalizarea activitatilor cotidiene acasa sau la serviciu. Activitatile defsasurate altadata rutinier, care necesita etapizare -sa pregatesti o masa, sa joci un joc familiar, pot deveni extrem de dificil de pus in practica.
Dezorientare si confuzie prinvind trecerea timpului
Probleme vizuale sau de orientare in spatiu, precum aprecierea distantei in timpul sofatului; persoana se poate rataci sau poate uita unde a pus anumite lucruri
Probleme de limbaj, precum gasirea unor cuvinte sau reducerea vocabularului in vorbire sau in scris
Judecati gresite in privinta deciziilor
Evitarea evenimentelor sau angajamentelor sociale
Schimbari de dispozitie, precum depresia, apatia, sau alte modificari de comportament (iritabilitate, agresivitate) si personalitate"
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/alzheimer
Ști o mulțime din problemele astea mi se întâmplă fiindcă nu am avut pe nimeni să mă învețe și trebuie să mă învăț eu singură. Nu m-am gândit să fac legătura între ele doar m-am gândit că se aseamănă.
Nu știu cum cineva poate minți cu Alzheimerul, dar știu sigur că Alzheimerul e o boală degenerativă a creierului iar ceea ce descrii tu aici, ca simptome mă duce cu gândul la Schizofrenie.
Omul ce suferă de Alzheimer are probleme cu memoria, mai ales cu cea de scurtă durată, poate uita ce a mâncat acum un minut sau de ce e în magazin acum și nu mai ține minte unde îi e casa, pe când în momentul ăla își poate aminti cu lux de amănunte ce a mâncat sau cu ce era îmbrăcată la petrecerea de majorat/bal de acum 20 de ani. Cam așa se manifestă Alzheimerul și dacă constați că mama ta are o astfel de boală, e indicat să mergi la psihiatru și neurolog și să nu o scapi din vedere. E o boală cruntă.
Schizofrenia e o tulburare din ce mi amintesc sau parcă era și o boală și are ca manifestații ceea ce spui că experimentează mama ta, voci, auzirea de voci, vederea de entități care nu există, distorsionarea realității și a adevărului, percepții diforme a realității. Mulți medici consideră posedarea demonică schizofrenie sau chiar epilepsie.
Nu știu dacă în Alzheimer omul poate deveni chiar agresiv sau un pericol pentru societate, poate mai mult pentru el, dar în schizofrenie omul poate deveni periculos atât pentru el(sinucidere), cât și pentru societate(se poate ajunge în cazuri grave chiar la crime și multe agresiuni, deoarece vocile îi spun să o facă) deci dacă spui că ar avea astfel de experiențe și stări, recomand să o duci la un psihiatru, pentru liniștea tuturor și pentru stabilirea celui mai exact diagnostic și oferirea celui mai mult tratament.
Ținut sub tratament și cu o înțelegere bună din partea familiei, un schizofren poate trăi foarte normal.
Dai o palma andrew tate style https://www.youtube.com/watch?v=j5V30paGUTY&ab_channel=DailyDoseOfTate