Esti sigur ca este doar tic si ca nu tine vorba de comportamentul nonverbal? S-ar putea sa fie vorba de exprimarea starii tale interioare si asa este modul de a te exprima. De exemplu palmele pe solduri sau la spate pot exprima un sentiment de dominanta in timp ce mainile incrucisate la piept sunt semnul crearii unui baraj intre tine si ceilalti. Ca sa poti scapa de ele ar trebui sa intelegi de unde provin si sa iti controlezi emotiile pe care le ai atunci cand le folosesti. Iar atunci cand iti vei da seama de asta si iti vei putea intelege emotiile, vei fi constient si de gesturile pe care le faci atunci cand te simti intr-un anumit fel. Sper ca am fost suficient de clara si ca te-am putut ajuta.
Are dreptate ce spune OoBunnyoO dar poti sa iti ei ceva de lucru adica, cand vezi ca incepi sa pui mainele pe solduri etc... ia si tu ceva ca sa iti tina mainele ocupare, de exemplu eu am asa cu piciorul cand stau pe canapea sau al undeva in fund incepe sa faca ca si cand as legana pe cineva adica baltai piciorul si mai am si acum dar am putut sa scap de a cu candinduma la alt ceva sau am inceput sa ies afara si sa ma distrez, incearca si tu ceva ca sa nu mai faci.