| Deidara554 a întrebat:

Buna tpu.Cum sa fac sa am mai multa energie? De aproximativ un an jumate nu mai sunt la fel.Ma simt mereu rau si nu am energie deloc.Mananc mereu fructe si legume deci nu cred ca alimentatia este o problema.Dar de la un timp m-am ingrasat putin si de cate ori vreau sa fac exercitii ma doare capul foarte tare si cateodata chiar lesin.Am facut analize dar doctorul a spus ca nu este nimic inneregula. Dati-mi un sfat,ceva, va rog.Am numai 14 ani si ma simt ca la 40. Dau fundita pentru cel mai ajutator raspuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BiuL a răspuns:

Incearca sa te odihnesti suficient, cate 8 ore pe noapte, preferabil de la ora 22, sa te hidratezi ca lumea, 2 litri de apa (nu alte bauturi pe zi) sa faci miscare, sau macar sa te plimbi in aer liber cate jumatate de ora pe zi, poti sa bei ceai verde 1-2 cani pe zi si sa iei spirulina (http://www.opiniatimisoarei.ro/......6/09/2011) vezi sa nu fie pe baza nervoasa, daca te simti mai trist, abtut, singur etc incearca sa iti faci niste hobbyuri, sa iti gasesti niste pasiuni si sa ai in fiecare zi activitati placute si relaxante sa nu te pasca depresia. cu lesinatul si durerile de cap la efort, s-ar putea sa fie o problema de tensiune, sper ca ti s-a luat si ca ai facut si un ekg sa vezi daca inima e ok.

7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă analizele de sânge "nu spun" nimic, mergi pe imagistică, trebuie să faci investigații mai amănunțite. Cu inima cum stai, te-a văzut un cardiolog?
Sănătate!
Pa, pa.

| onasis1961 a răspuns:

Vrei sa fii linistit, uite fa un set complex de analize, poate o internare de cateva zile, daca nu se depisteaza cauza cred ca trebuie sa consulti si un psiholog.Multa sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Ar trebui sa mai scazi putin in greutate.
Odata ce te ingrasi, obosesti mai mult.
Odihneste-te mai mult, fa mai multa miscare, poate trebuie sa faci niste analize.
Te pup!

| VladGH a răspuns:

Trebuie sa dormi cit este necesar, te culci la 22.00 si te trezesti la 6 dimineata si sa faci exercitii. Petrece cit mai mult timp in paduri, parcuri facind plimbari zilnice. Fai un regim corect corpului tau si vei vedea ca va fi totul bine.

| vlady434 a răspuns:

Salut. Prima data o sa ma leg de alimentatie; gresesti, intr-o oarecare masura, mancand numai fructe si legume.Corpul are nevoie si de carne dar slaba,peste,pui etc. Lesini de la legume,pentru ca te anemiezi,si chestiile astea apar la analize,dar sub forma lipselor de calciu.Ia de la farmacie niste magneziu,calciu, fosfor, desi poti sa le iei si din alimente. Incearca sa faci si sport, pentru ca asta o sa-ti intareasca rezistenta la efort si la lesin. Fa ceva simplu, 20-30 flotari, 80-90 abdomene etc. Daca nu te atrag exercitiile acasa, du-te si alearga prin parc. Daca mai ai nevoie de informatii, intreaba-ma. Sper ca te-am ajutat.

| costivr a răspuns:

Daca nu ai facut analize hormonale incearca sa faci hormonii tiroidieni si sa incerci sa faci si la ficat sa vezi poate fi chiar o hepatita.

uitate la fecale daca sunt usor decolorate si urina mai portocalie daca da, du-te si fa-ti analizele la ficat.
fai si un ecograf hepatic

| Annna122 a răspuns:

Bunăăă!
Eu zic că și din cauza alimentației, dacă bei scurui, mănâci chimicale.Și asta ar pute dăunawinking
Încercă să iei de la farmacie calciu magneziu (e foarte bun și eu iau ) cost în jur de 17 lei o cutie.
Și ceva care te-ar putea ajuta,ieși prin oraș, în aer liber, fă exerciți de gimnastică mai simple, bea multă apă, dorim măcar 8 ore :*
Sper că te-am ajutat :*
Funda?