| Byb2001 a întrebat:

Buna TPU,cum sa mă las de fumat? s-a oprit un bărbat pe strada care nu îl cunosc și mi-a spus să mă las că să nu îmi stric plămâni, iar toți din jurul meu fumează părinții frații colegii prietenii și fumez și eu cam de un an partea proastă e că am ajuns la 5, 6 țigări pe zi de câteva săptămânii și acum m-am grăbit până la magazin sa alerg repede și simt ceva in gat de parcă mi ar astupa respirația când respir din cauză că am alergat mult și repede, idee e cum sa mă las de fumat când îi văd pe cei din jurul meu fumând și când colegi îmi dă țigări? as vrea sa mă las pentru sănătate și să am mai mulți banii să nu ii dau pe țigări sau sa ajung să fumez foarte rar o țigare pe săptămână dar cum să reușesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Mai devreme sau mai tarziu, cu totii vor avea boli de plamani si cancere. Asta este deja stiu si dovedit stiintific, indiferent ca fumezi 5-6 tigari pe zi sau un pachet, plamanii tai sunt omorati in fiecare zi cate un pic.
Reusesti sa te lasi de tutun simplu: cu vointa, strict fara sa mai pui tigara in gura si fara sa mai stai sau sa mergi in locurile unde se fumeaza.

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu fumam uneori și aproape 2 pachete de țigări pentru o scurta perioada când aveam probleme severe de la anxietate; într-o zi mi-am impus ca e ultimul pachet, ultima țigară pe care eu în aceasta viata trebuie sa o fumez, și din ziua următoare nici măcar nu mai ma gândisem sa tabac, s-a mirat și maica-mea cum am putut, i-am spus: eu când spun un cuvânt este litera de lege! De atunci nici prin cap nu mai îmi trece sa fumez vreo țigară, și am toate motivele din lume sa fumez, având în vedere ca mi am pierdut mama. Când fumam observasem ca fumatul nu ma liniștește, ci neliniștește, efectiv ma agitau mai mult în loc sa ma calmeze, am realizat ca anxietatea trebuie combătută într-un alt mod, nu unul autodistructiv.
Deci, ambiția, vointa și cu multa disciplina se poate, eu sunt singurul din familie care s-a putut lasă de țigări.

| slayer09 a răspuns:

Fumatul ca orice dependenta prima oara este de placere, apoi devine un viciu de care nu te mai poti lasa, pentru ca a "intrat in sangele tau". La fel ca si mancatul de bomboane, la inceput e placerea, e gustul acela dulce, care te face sa te gandesti mereu la ele, si salivezi doar cand te gandesti la ele, iar cu timpul o sa zici ca nu o sa te mai lasi de dulce. Asa si fumatul, iti creeaza o placere care mai tarziu se transforma in nevoie. Creierul este maleabil, ca un muschi tu il formezi, si cu fiecare placere a tigarii, devine un tic, adica sa duci tigara la gura, sau sa simti fumul, sau inspiri fumul si sa il dai afara, si prin efectul acela placebo, creierul fiind excitat cand fumezi, el se deprinde cu emotia asta a placerii, a ticului pentru fumat. Nu stiu daca m-am exprimat bine, nu prea le am eu cu notiunile astea, nu stiu sa ma exprim, dar sper ca ai prins ideea. Asta ca sa intelegi cam cum lucreaza creierul cu dependenta, este vorba de concentrarea gandului placerii asupra fumatului. Iar ca sa scapi de fumat, trebuie ca atunci cand iti vine in minte gandul acela de tigara si de fum, sa te linistesti, fara frica, fara nervi sau agitatie, respiri adanc, si te gandesti la respiratie, NUMAI LA RESPIRATIE, acolo 1-2 minute...sau sa iti schimbi concentrarea pe altceva, numai la tigara sa nu te gandesti....si o sa vezi ca o sa iti dispara sentimentul acela de a mai fuma. La inceput o sa fie greu, dar cu cat o sa rezisti mai mult cu atat o sa se indeparteze si sentimentul acela de la creier care zice: "trebuie sa fumez, nu pot sa ma las, imi trebuie tigara, etc. "

| VoidEternal a răspuns:

Citește cartea "Cum sa te lași de fumat" a lui Allen Carr.

| Sofer a răspuns:

Nu mai cumperi țigări.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai FUMA! SIMPLU! Sau mai simplu, arde banii la propriu aia PE care ii dai pe țigări. Te pupa DoktorulSuprem!

| untu a răspuns:

Mergi mai intai la medicul de familie ca sa-ti faca trimiterela medicul pneumolog sa te consulte si sa te ajutesi poate prescrie medicamentul DEFUMOXAN un tratament complet ce dureaza 25 de zile dar trebuie sa cereti permisiunea si daca va recomanda medicul pneumolog! Sanatate multa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista remedi in farmacii, cum ar fi Defumoxan.

| RetardedRacoons a răspuns:

Gandurile alea cu o tigare pe saptamana sunt gandurile partii dependente, asa lucreaza creierul unui dependent, cauta scuze si negocieri doar sa nu te lasi.
Nu exista fumator ocazional ci doar viitor dependent. Cel mai bine e sa lasi tigarile de tot ca nu-ti aduc absolut nici-un beneficiu spre deosebire de alte droguri mai interesante si mai putin daunatoare.

| RAY a răspuns:

Soluția este simpla, cum am renunțat eu la dulciuri, ignoranta, adică nu ma uitam la ele si pur si simplu nu îmi pasa de ele, e confirmat științific ca asta e ceea mai buna soluție, nu sa ai stres, sa vrei sa nu fumezi, nu pur simplu ignori, poți sa ignori, sa fii indiferent e ok

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îți dau o idee : în loc sa cumperi tigari, strânge banii sa mergi la medic sa rezolvi problema de care ne-ai spus la nivelul gurii, asta ar trebuie sa te motiveze și sa te determine sa pui banii deoparte pentru consult și pentru tratament.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum sa mă las de fumat?
Păi nu te lăsa, că nu poți să te lași chiar dacă vrei! Eu zic așa. Să grupezi 10 țigări de o dată, să le legi cu o sfoară, să le aprinzi pe toate de o dată, și să tragi de o dată din ele. Să vezi cum se lasă țigările din tine.