Buna. Daca te referi la dificultatea in respiratie in timpul atacului, atunci sfatul meu este sa iti echilibrezi ritmul: in loc de respiratii rapide si scurte incearca sa tii mai mult aerul in piept, si apoi sa expiri usor. Stiu ca e dificil din cauza senzatiei de sufocare, dar daca respiri repede ritmul inimii creste si devii si mai agitat / prelungesti atacul. Daca te referi la dificultatile de dupa atac, iti sugerez acelasi lucru: sa respiri incet si ritmic, de preferat aer curat, nu inchis. Dupa atacurile de panica e de preferat sa ai o perioada de repaos ca sa-ti revii. Daca ai probleme de lunga durata, este bine sa consulti un medic. Exista tratamente care relaxeaza muschii dupa un atac de panica.
Eu recomand un consult medical cat mai repede,,,, deoarece aceste crize vor creste in timp valoarea tensinuinii arteriale.si mai poate determina si aparitia insuficientei respiratorii acute
Aromoterapia te poate ajuta, in special uleiul de lavanda care este indicat in atacurile de panica, depresii si anxietate. Aburii eliminati de uleiul de lavanda sau pur si simplu sa mirosi uleiul de lavanda iti calmeaza sistemul nervos. Este totusi bine daca pui in camera unde stai o lampa care foloseste ulei de lavanda.
Carmen133 întreabă: