Accidentul vascular îl afectează fizic, zonele din creier răspunzătoare pentru diverse mişcari sunt lezate. Un bonav de AVC căruia îi este afectat aproape tot creierul ajunge o legumă efectiv. Conform medicilor lui, afectarea de 25% la sută îi cauzează acestui bărbat doar problemele de mişcare. În cazul în care asta îţi doreai să afli, să ştii că nu are probleme psihice în urma AVC-ului. Dacă ar fi avut, starea lui fizică ar fi fost mult mai gravă iar din punct de vedere psihic ar fi trebuit să aibă halucinaţii, să fie agitat, să fabuleze. Ori aici nu este vorba de aşa ceva, din moment ce comunică şi vorbeşte coerent. Persoana respectivă doar profită de problema medicală pentru a avea avantaje din partea familiei.
Aş putea înţelege persoana despre care povesteşti. Există pacienţi care nu-şi recunosc boala/handicapul pentru că nu suportă ca apropiaţii să-i desconsidere, să le altereze statutul de om normal şi există persoane cărora le place să-şi amplifice simptomele pentru a fi menajate. Acel domn despre care vorbeşti cu siguranţă are acele simptome, un AVC se caracterizeaza în primul rând prin pareza membrelor pe aceeaşi parte a corpului. În privinţa asta, nu vă minte. În timp, creierul începe să preia din funcţiile părţilor afectate, şi astfel sunt şanse mari să înceapă să-şi revină, să-şi simtă din nou mâna şi piciorul. De aceea este posibil ca odată ajuns acasă, acel domn să se poată deplasa mult mai uşor. Deci nu a minţit pe nimeni în spital.
Pe de altă parte, este de asemenea la fel de posibil ca acest individ să încerce să profite de pe urma situaţiei. Este mult mai uşor când cineva te ajută şi te compătimeşte. Nu trebuie însă judecat, cu atât mai mult dacă este o persoană în vârstă. Nu e singurul care procedează aşa, iar dacă voi, ca familie, îl judecaţi şi-i reproşaţi că vă minte, nu-l ajutaţi cu nimic.
Ce ai tu cu bietul om? care e problema TA cu el? e atat de rau ca mai poate face cate ceva? ca are amanta? ca merge in baston? trebuia sa stea in pat si nemurile sa-i manance pensia de handicap ori de boala nu-i asa? veti imbatrani si voi, si fereasca sfantul, ca nimeni nu stie cum ajunge la batranete.vedeti-va de treburile voastre si lasati omul sa traiasca cum poate si mai ales cum vrea.ca toti vrem sa fim liberi si sa traim cum vrem.
Intrebarea e care e problema ta? de ce judeci fara sa intelegi despre ce e vorba! nu e problema mea e problema rudelor lui, care imi cer ajutorul si sfatul pentru ca ei simt ca nu mai pot! nu e rau ca poate sa faca ceva din contra toti se bucura! dar nu mi se pare corect sa ceara sa i se aduca mancarea la pat, sa i se de-a pastilele in gura sa i se faca de toate iar cand are chef sa iasa afara se duce fara nici o problema! sa inteleg ca nu poti sa iti iei singur un pahar cu apa dar poti sa cobori 4 etaje si sa bei la terase? si ce pensie de handicap sau de boala? am zis eu ca are? traieste din bani rudelor! pentru ca e vazut la terase si ca se poate descurca draq ii aproba pensiile.si ce batranete? are 35 de ani si primul lui job la avut la 32 de ani.Ai dreptate rudele sunt de vina nu trebuie sa se mai bage, sa nu i se mai plateasca nimic nici macar o paine si sa traiasca el liber.Pana la urma daca noi nu ii mancam,, pensia''(inexistenta)el de ce sa le manance salarul? si te citez acum,, toti vrem sa fim liberi si sa traim cum vrem.Ba ai draq filozofi toti sunteti tari in gura dar cand a fost ultima data cand ati dat bani la un om sarman pe strada
Ca o completare, în urma informaţiilor aflate ulterior, aş spune ca dacă familia individului constată că se poate descurca singur, atunci inseamnă că şi-a revenit. Nu ar trebui să se mai simtă obligată să-l ajute. Dacă el îi manipulează pe toţi şi cheltuieşte banii rudelor pe vicii, atunci ar trebui să nu mai primească niciun ban. Pur şi simplu.
Multumesc pentru raspuns, si iti multumesc ca ai citit exact ce am spus nu ca altii...eu nu sunt ruda cu el dar rudele lui imi sunt foarte apropiate.Ce voiam eu sa stiu e daca se poate pune pe seama unu AVC.Eu si rudele lui credem ca nu pentru ca daca nu te duce capul nu te duce capul la nimic, eu nu am auzit ca, creierul sa functioneze doar la ce iti convine.Dar voiam si parerea oamenilor
Credeam ca e batran mai bostane, de unde sa stiu ca e putoare de om? daca are 35 de ani, bea si nu face nimic, apa si paine tata.pesmeti,ca la catei, cu toate ca cei mai buni prieteni ai omului, merita mai mult.iar cu datul pe strada m-am cam lecuit, de cand am aflat ca sant structurati intr-o mafie a cersetorilor. foarte rar, fac pomeni de genul asta.
Mersi pentru raspuns.Stii care e diferenta in exemplul tau? cainele iti e recunoscator omul nu(cel putin majoritatea)
Iti multumesc pentru lamurire.Asta voiam sa stiu.Pacat ca multi bat joc de bunatatea unora si ca nu invata din,, semne''. Lucrezi in domeniul medical?
Sunt studentă în anul 4 la Asistenţi medicali generalişti. Fac şi voluntariat pe Smurd, acolo am văzut multe persoane cu AVC, de aceea mi-am permis să mă bag în discuţie.
Nu te-am intrebat ca o lipsa de incredere eram doar curios. Vreau sa iti multumesc pentru raspunsuri si ca mai lamurit in privinta acelei persoane.Pe o parte imi pare bine ca nu e asa grav dar pe o parte imi pare rau pentru familia lui pentru ca nu e usor ca cineva din propria familie sa te foloseasca. Felicitari pentru voluntariat si iti multumesc inca o data
Cu plăcere, multă sănătate tuturor!
Accidentul vascular îl afectează fizic, zonele din creier răspunzătoare pentru diverse mişcari sunt lezate. Un bonav de AVC căruia îi este afectat aproape tot creierul ajunge o legumă efectiv. Conform medicilor lui, afectarea de 25% la sută îi cauzează acestui bărbat doar problemele de mişcare. În cazul în care asta îţi doreai să afli, să ştii că nu are probleme psihice în urma AVC-ului. Dacă ar fi avut, starea lui fizică ar fi fost mult mai gravă iar din punct de vedere psihic ar fi trebuit să aibă halucinaţii, să fie agitat, să fabuleze. Ori aici nu este vorba de aşa ceva, din moment ce comunică şi vorbeşte coerent. Persoana respectivă doar profită de problema medicală pentru a avea avantaje din partea familiei.