Ar trebui dozat titrul de anticorpi anti varicela, pentru a vedea daca mai esti protejat sau nu, si daca titrul e foarte mic, te poti revaccina. http://www.i-medic.ro/boli/varicela-sau-varsat-de-vant
Vaccinul varicelos este optional nu este inclus in programele obligatorii de imunizare, si se realizează cu o doză unică de vaccin(la cei intre1-12 ani)si două doze(la cei peste 12 ani la interval de 6 săptămini), costul fiind suportat de cel vaccinat.Sigur l-ai făcut? Mama sigur stie, dar stai linistit varicela nu este o boală atit de severă incit să te sperie.
Normal ca nu, vaccinul pentru varicela se face o singura data si nu mai poti face varicela, esti cum s-ar zice imun.
Vei vedea daca si vaccinul are efect asupra varsatului de vant! Numai o data in viata faci asa ceva si daca alta persoana are, tu nu mai ai contact cu boala, chiar daca in trecut ai avut-o. Desi pe cand corpul devine adult, pe atat boala devine mai greu de suportat. Oricum ai grija de tine, poti sa o faci sau niciodata, depinde de imunitatea ta. Sanatate multa!
Da, poti. Daca faci un vaccin nu esti 100% protejat de nimic. Plus ca si vaccinul se spune ca are actiune 3-5 ani.
Eu de exemplu acum o saptamana am avut rubeola, iar am intrat dupa ce am facut rubeola in contact cu persoane care imediat au facut varicela! fac si eu?
Buna si eu am facut acest vaccin si pana acum nu am avut dar a avut fratele meu si mama mea ( mama a 2 oara ) Din cate stiu exista mai multe tulpine de varsat ca la gripa deci poti sa faci chiar daca ai facut vaccinul{ Funda?}
User252426 întreabă: