| Editzelu a întrebat:

Bună, TPU!
Dacă am un dinte sensibil la rece sau la cald este posibil dacă nu îl tratez sa mă doară tot restul vieții?
Promit funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90 a răspuns:

Salut! big grin Recent zilele astea și eu am avut tot dureri de cap de la un dinte laughing Săptămâna asta tot pe la stomatologi am umblat și la o clinică. Mi-am făcut radiografie și vreau să îmi pun și aparat.winking Eu am fost la medicul de familie și mi-a prescris niște medicamente și nu mă mai doare. Numai cu nurofen mai trăiam sad : )) Durerea era foarte mare și de cap și din cauza dintelui. Se pare că mi-a tras curent că am dormit frecvent cu geamul deschis. Nu exlud mersul la stomatolog big grin Recomand! El poate să te ajute! Dacă te va durea, îți dă anestezie și îți va face extracție, cel mai probabil. Funda? big grin

3 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Nu chiar tot restul..pana as la dentist

| anonimg a răspuns:

Singurul tratament in acest caz este sa feresti dintele si de prea rece si de prea cald. Daca dintii sanatosi trebuiesc feriti de temperaturi prea mari sau prea mici, cu cat mai mult trebuiesc feriti dintii care au devenit sensibili!
Smaltul dintilor este rezistent; dar la temperaturi prea mari sau prea mici nu este rezistent.
Cam in doi ani dintele tau isi va reveni, dar numai daca il protejezi. Daca nu il protejezi, nu doar ca nu isi va reveni deloc, dar se va sensibiliza si mai mult. Iar pastele de dinti care spun ca au actiune contra durerii de dinti sensibili, acelea fac rau si mai mult. Actiunea lor prea puternica va sesnsibiliza smaltul si mai mult; si durerea tot nu dispare.
Foloseste pasta de dinti normala si periuta soft sau extra soft. De doua ori pe an mergi la detartraj.
Deci fara mancaruri si bauturi prea reci sau prea fierbinti.

| Eibogu a răspuns:

Glumesti?
Desigur că nu i-a un medicament ce poate lua durerea si la dentist